välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en mini terrarium

Postad av : Annika Hultén

Definieras av Merriam-Webster Dictionary som små, oftast genomskinliga höljen för att hålla eller höja små växter och djur inomhus, terrarier-särskilt mini-terrarier-har ökat i popularitet de senaste åren som dekorativa bitar också. Medan det kan vara frestande att köpa en som redan gjorts, ett terrarium som är anpassade med objekt tyder dina intressen är säker på att behaga

Du behöver:
en liten behållare med ditt val
. Grus eller små stenar.
Kol för akvarium filter.
Krukväxtjord.
Små anläggningar, till exempel örter.
Sphagnum mossa.
Dekorativa stenar eller keramiska figurer.
Ätpinnar eller tjock tråd.


1.
Välj en behållare för terrarium. De flesta hobby och butiker hantverk kommer att ha ett stort utbud att köpa, men gamla konservering burkar, gamla flaskor och även botten halvor av 2-liters läsk containrar kommer att arbeta för en mini terrarium. I allmänhet, ju mer unik behållaren är, desto bättre. Var noga med att tvätta behållaren noggrant för att avlägsna eventuella etiketter eller rester, och torka ordentligt.
2.
Lägg ett lager av grus eller små stenar ungefär 1 tum djup. Detta kommer att hjälpa dränering.
3.
Lägg till en 1-tums lager av träkol. Detta kommer att fungera som ett extra filter och absorbera alla lukter, även om det finns vissa människor som kommer att lista detta som en valfri åtgärd.
4.
Lägg ett tunt lager av vitmossa mossa för att hålla krukväxtjord från att avveckla hela kol och stenar, som kan långsam dränering. Detta kommer också att hålla växtrötterna torrare och friskare.
5.
Tillsätt 3 till 4 inches i krukväxtjord. Försök att använda jord som är lösare, eftersom detta kommer att möjliggöra bättre dränering. Om jorden verkar packa ner för mycket, tillsätt lite vermikulit att lossa den.
6.
Lägg växter till ditt terrarium. Långsamt växande växter, som Saintpaulia, små ormbunkar och begonia, är bra val, men de flesta krukväxter kommer att fungera. Om de sorter du väljer att växa för fort, måste du beskär dem att hålla dem från att ta över behållaren. Om din container har en smal mun, ätpinnar eller en tjock tråd kommer att hjälpa till att placera växterna i marken.
7.
Lägg dekorativa stenar och objekt i container för att slutföra utseende. Försök att välja objekt som relaterar till dina intressen att göra din terrarium unikt. En häst person kanske vill lägga till en liten keramik häst. En hund älskare kanske vill lägga till en liten porslin hund av en viss ras

tips och varningar


  • Mängden grus, träkol och mark kan behöva anpassas till storleken på din container. När ditt terrarium är klar, placera den i ett område som kommer att ge mycket ljus som behövs av de växter du har valt. Om din behållare är gjord av glas, kom ihåg att glaset kommer att förstärka mängden ljus och värme växterna kommer att få
  • Även terrarier kan ha antingen öppna toppar eller täcker. Dem som har stängt toppar är avsedda att vara en komplett ekosystem och kommer att vara mycket mer känsliga för ljus och värme
  • Kontrollera fukten i marken i ditt terrarium ofta. vattna blommorna när jorden är torr. Var noga med att inte Overwater, och vara extra försiktig med dem som har stängt toppar så att de inte blir för fuktig.
    Previous:nothing
    Next:tomatplanta experiment
    
    Copyright © 2011 give2all.org