välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får den högsta koks och mentos fontän

Postad av : Jonathan Nyberg

Mentos godis förvandlas till en kraftfull drivmedel när det blandas med koks soda. Du kan uppnå högsta möjliga gejser av flytande med hjälp av en hemmagjord komprimering munstycke med ett 2-liters flaska Diet Coke och massor av Mentos. Experimentet kräver viss hårdvara och hushållens försörjning. TV-serien Mythbusters satte världsrekord under 2007 med en varmvattenberedare som nådde 29 meter. Människor över hela världen försöker att sätta rekord med den här metoden, så vänta några sund konkurrens som du försöker skapa den högsta flygande gejser du kan.

Du behöver:
träpinne, 8-inches lång, 7/8ths-inch diameter
. Kartong.
Sax.
Härskare.
Brukskniv.
Aluminiumfolie.
Maskeringstejp.
Säkerhetsnål.
Skyddsglasögon.
Silvertejp.


1.
Linda kartong runt träpinne. Klipp bort överflödigt kartong med en sax. Wrap aluminiumfolie runt kartong. Tejpa aluminiumfolie till kartong med maskeringstejp. Dra träpinne ur kartong.
2.
Gör en skåra på båda sidor den ena änden av papprör. Stick en säkerhetsnål genom den motsatta sidan av papprör två inches från slutet.
3.
Gå ut. Ställ Diet Coke flaskan på marken, fri från hinder som omger den. Sätt på glasögonen.
4.
Ta av locket från den Diet Coke flaskan. Placera änden av papprör längst bort från säkerhetsnål i munnen av Diet Coke flaskan. Klistra den papprör till Diet Coke flaska med remsor av tejp.
5.
Drop 10 till 12 Mentos i toppen av papprör.
6.
Dra ut säkerhetsnål att släppa Mentos i Diet Coke flaskan.
7.
Stå tillbaka från vattenflaska och titta blandningen av Mentos och Diet Coke utbrott ur toppen av papprör i ett högt gejser. Jämför höjden på varmvattenberedare med den i närliggande byggnader och andra sevärdheter att se om du har uppnått ett rekord.

Tips och varningar


  • Använd gamla kläder när de utför denna verksamhet.
  • aldrig avfyra experimentet i en fullsatt plats där människor congregating.
    Previous:nothing
    Next:sjöar i Saginaw Texas
    
    Copyright © 2011 give2all.org