välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en fungerande modell av en vindmätare

Postad av : Valon Istrefi

En vindmätare är en anordning som används för att mäta hastigheten på vinden. Real anemometrar används i väderstationer och flygplatser för att ge ett tillförlitligt mått på ens vindar. Denna modell kommer att ge dig en ungefärlig vindhastighet, och det tar bara ett tag att bygga. Vindmätaren roterar i vinden. Ju snabbare den roterar, desto högre vindhastighet

Du behöver:. .
5 små pappersmuggar
2 plast sugrör.
Pencil (med oanvända radergummi).
Hole punch.
Sax.
Tape.
Push pin.
Permanent markör.


1.
Gör ett hål cirka en halv centimeter från kanten i fyra av dina pappersmuggar.
2.
Punch två hål i femte koppen och se att de är direkt mitt emot varandra. Dessa hål bör också handla om en halv tum från fälgen. Stansa två hål i koppen, den här gången ungefär en fjärdedel av en tum från fälgen. Dessa bör vara jämnt plats, en på varje sida, mellan de två första hålen.
3.
Gör ett hål i den femte koppen (den med fyra hål) med en push stift och sax. Hålet ska vara i mitten av botten av koppen, och tillräckligt stora för penna för att passa igenom.
4.
Sätt en av strån genom hålet i en av koppar som bara har ett hål. Böj slutet av halm ungefär en halv tum inuti koppen och tejpa fast den på insidan av koppen, på motsatt sida som hål genom vilket det drevs.
5.
Trä den andra änden av halm genom två av hålen på den femte koppen, och sedan genom hålet i en annan hålad-cup. Se till att öppningarna i kuporna ansiktet i motsatt riktning och sedan, som tidigare, tejp slutet av halm på insidan av koppen.
6.
Upprepa de föregående två steg med de återstående två koppar. Se till att varje kopp är öppna ansikten ned i nästa kopp.
7.
Sätt pennan genom hålet i den femte koppen, suddgummi upp, och sedan hålla push stift genom två strån och i pennan är suddgummi.
8.
Rita ett kryss på undersidan av en av koppar. Din modell vindmätaren är klar.

    Previous:nothing
    Next:inhemska växter och djur i Kina
    
    Copyright © 2011 give2all.org