välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

inhemska växter och djur i Kina

Postad av : Magnus Ekblad

Med mer än 31. 000 växtarter och 6. 266 arter av ryggradsdjur, är Kina hem till en stor population av världens växter och djur. I själva verket kan mer än 100 arter av djur endast finns i Kina. Medan vissa av de inhemska växter och djur i Kina är väl kända, främst på grund av deras status hotade arter listan, andra inte är lika bekant för västvärlden.

Metasequoia

metasequoia är en sällsynt träd infödda till Kina som en gång trodde var utdöd. År 1948 var en lund av metasequoia upptäcktes i en avskild region i Kina. Det finns cirka endast 5. 000 träd kvar i det vilda.

Golden Lärk

Den gyllene lärk är ett lövfällande träd infödda till Yangtze River Valley i södra Kina. Enligt ambassaden i Folkrepubliken Kina, är den gyllene lärk en av fem sällsynta arter av träd trädgård hela världen. Golden lärkträd är omtyckt för den guldgula löv som visas under hösten.

Dove Tree

Duvan trädet, som också kallas spöke trädet eller näsduk träd, är en medelstor träd som växer till höjder på ca 40 meter. Trädet har fått sitt namn för sina blommor, som blommar på våren. Blommorna av Dove trädet producera en liten klotformad kluster, omgiven av stora vita kronblad som liknar duvan vingar.

Giant Panda

En av Kinas mest kända infödda, kommer jättepandan från sydvästra regionerna av landet. Jättepandan diet består av bambu, en anläggning också hemma i dessa regioner. Med mindre än 2. 500 vuxna pandor kvar i det vilda, är detta särskilt bära art en av de mest hotade i världen.

Guldapan

Tre arter av gyllene apa hör hemma i skogarna och bergen i Yunnan, Sichuan och Guizhou provinser i Kina. Guldapor blir extremt sällsynta, eftersom deras levande områden förstörs av stadsutveckling.

Kinesiska Alligator

Den kinesiska alligator hör hemma i sötvatten vattendrag och floder i Kina runt nedre Yangtzefloden. En mindre medlem av krokodiler arter, når den kinesiska alligatorn endast ca 6 meter i längd. Kinesiska alligatorer är akut hotade och är praktiskt taget utrotad i naturen.

Vit-Flag Dolphin

Den vita flaggan-delfin, eller kinesiska floddelfin, är en av de få färskvatten delfiner på planeten. Hemma i Yangtze-floden, är den vita flaggan delfin ljusblå att grå med vit mage och ljusa ryggfenan. Det är ett genomsnittlig storlek delfin, cirka 8 meter lång. Fiske, föroreningar och utveckling har minskat kraftigt på grund numren på de kinesiska floddelfin, vilket gör arten akut hotad.

Red-tailed Crane

Den röd-krönt kran är en lång fågel med långa ben och en lång hals. Stående cirka 5 meter lång, är den röd-krönt kran en symbol för långt liv för människorna i östra Asien. Även gammal folktro reputes fåglarna att leva till 1000 år gamla, kranen faktiskt bara bor ca 70 år, vilket fortfarande är ganska imponerande för en fågelarter.

    Previous:nothing
    Next:typer av kemiska reaktioner till redox
    
    Copyright © 2011 give2all.org