välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av kemiska reaktioner till redox

Postad av : Charlotte Wannberg

Redox reaktioner definieras som reaktioner där oxidation och reduktion förekomma. Enkelt uttryckt kan oxidation betraktas som tillsats av syre och minskning som borttagandet av syre. I mer tekniska termer, är oxidation en ökning och minskning är en minskning av en atoms oxidationstal. Detta antal utgör den synliga avgiften en atom i en molekyl skulle ha om varje elektron i molekylen överfördes till atomen med största attraktion till det. Vanliga redoxreaktioner är kombinationen, nedbrytning, fördrivning och förbränning.

Kombination

Kombination redoxreaktioner är reaktioner där två eller flera föreningar kemiskt bildar en enda produkt. Åtminstone en del i föreningar kommer alltid att vara oxideras medan åtminstone en kommer att sänkas under en kombination reaktion. Rost eller järnoxid (Fe2O3), som bildas när järn utsätts för luft och fukt, svaveldioxid (SO2), som bildas när svavel förbränns i atmosfären, och vatten (H2O), som bildas från väte och syre är exempel av produkter av reaktioner kombination redox.

Nedbrytning

Nedbrytning redoxreaktioner är reaktioner som orsakar nedbrytning av en förening i två eller flera olika föreningar eller element. I en sönderdelning reaktion, oxidation och reduktion får eller inte får förekomma. Två exempel på reaktioner sönderfall redox är separation av kaliumklorat (KClO3) i syrgas (O2) och kaliumklorid (KCl) genom tillsats av värme, och separation av kvicksilveroxid (HGO) i kvicksilver (Hg) och syrgas (O2) med samma metod.

Deplacement

Cylindervolym redoxreaktioner uppstå när en atom i en förening som ersätts av en atom av ett annat element. Till exempel, när zink (Zn) placeras i en kopparsulfat lösning (CuSO4), förskjuter zink atom koppar atom i kopparsulfat lösningen och därmed frigör koppar metall. Detta är ett exempel på en metall förskjutning reaktion. Liknande reaktioner, så kallade reaktioner väte förskjutning, sker med väte, som gör halogen förskjutning reaktioner med halogener som är de fem elementen i grupp 17 i periodiska systemet, i. E. , fluor (F), klor (Cl), brom (Br), jod (I) och astat (At).

Combustion

Förbränning redoxreaktioner sker när ett ämne reagerar mycket snabbt med syre för att producera värme och ljus eller öppen låga. Träet på en brasa eller bensinen i bilens motor är båda exempel på en förbränning redox reaktion.

    Previous:nothing
    Next:titan kol bornitrid använder
    
    Copyright © 2011 give2all.org