välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

industriell användning för övergångsmetaller

Postad av : Magnus Ekblad

Övergången metaller upptar en stor del av det periodiska systemet av elementen. Som fasta ämnen, övergången metaller är mycket hårt, har hög smältpunkt och leder elektricitet väl. I sina joniska tillstånd, kan de användas för att bilda många bra föreningar med andra element. På grund av dessa fysiska egenskaper, övergångsmetaller har ett brett utbud av applikationer i den industriella världen.

Konstruktionsvirke

strukturen i många moderna maskiner och apparater består främst av övergång element. Stål, till exempel, är en legering som innehåller järn övergången metall. Utan stål skulle strukturen av bilar, byggnader, vissa hushållsapparater och många andra bruksföremål måste vara helt omprövas. Den höga smältpunkt av övergångsmetaller gör dem perfekta för användning i föremål som omfattas av extrema temperaturer, tryck och andra fysiska påfrestningar. Dessutom är övergångsmetaller (och relaterade legeringar) används mycket på att göra smycken. Guld, silver och platina är bland de många ädla övergången metaller som används i smycken.

Magnetiska material

Övergångsmetaller är extremt användbara för deras magnetiska egenskaper också. Vissa övergångsmetaller form paramagnetiska föreningar som påverkas av närvaron av magnetfält. Andra form diamagnetiska föreningar som inte är det. Med tanke på detta mångsidighet kan övergångsmetaller användas för att skapa material som avsiktligt lyhörda eller inte svarar för magnetfält. Dessutom har vissa övergångsmetaller-järn, kobolt och nickel-kan användas för att skapa ferromagnetiska partiklar. Ferromagnetiska ämnen är fasta ämnen som skapar ett magnetfält. Bar magneter, till exempel, är ferromagnetiska.

Ledande material

Eftersom de är goda ledare, övergångsmetaller har olika elektriska applikationer i den industriella världen. Ledningstråd, till exempel, är ofta gjorda av koppar. Dessutom har många glödlampor filament av volfram, som har en mycket hög smältpunkt.

Industriell användning i Övriga ämnen

Övergångsmetaller är ofta används i andra föreningar som inte anses vara konventionellt "metallic. "Till exempel, många av de föreningar som används för att skapa pigment och andra färgning involvera övergångsmetaller i kombination med syre. Dessa föreningar kallas oxider. Järn och krom är två övergång metaller som används flitigt i pigmentering av ämnen, såsom livsmedel och konstnärliga leveranser .

    Previous:nothing
    Next:Hur man söker efter brand opaler
    
    Copyright © 2011 give2all.org