välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solpanel alternativ

Postad av : Ulf Friberg

Solpaneler är ett bra sätt att driva ett hem och sänka din elektriska räkningar. Förutom statliga och federala finansiering incitament, går sol är det bästa sättet att bli mer energieffektiva. Om du bestämmer dig för att gå sol, du har ett antal olika alternativ vid beslut om vilka solfångare som du vill använda.

Grid Tiered Solar generationens system

Ikoner differentierad solpaneler är de mest populära och enklaste sättet att få startade i solceller (PV) solpaneler. Denna typ av system kommer att slås samman din nuvarande bostad strömmen till elnätet. Några av de stora fördelarna med detta system ta med sin relativt enkel installation och lägre kostnader. Ett sådant system kräver endast ett fåtal paneler tillsammans med några ledningar lådor, växelriktare och en koppla låda. Enheten kan användas för att omvandla el från panelerna till makten som kan användas i ditt hem. En nackdel med systemet är att det har någon makt förvaring, så under natten strömavbrott, när du skulle behöva reservkraft, du kanske inte har det, eftersom det inte kan lagra solenergi. Denna typ av system är också rekommenderas inte för avlägsen stuga som inte har elnät i närheten. Din elbolaget måste delta i installationen av nätet bundet system.

Off-grid Solar Generator Systems

Off-grid sol generationen är ofta det enda alternativet till makten hem i avlägsna platser. Systemet består vanligtvis av en avgift styrenhet, en batteribank, och en solpanel. Bostäder som använder denna typ av system ibland väljer att använda alla DC apparater för att undvika att behöva köpa växelriktare. Nackdelar omfattar regelbundet underhåll för batterier och en oförmåga att lagra reservkraft om väderförhållandena inte utlösa paneler för att ladda batterierna.

Hybrid Solar Generator Systems

En hybrid sol generator system består vanligen av en PV array, ett batteri bank, en avgift styrenhet, växelriktare, och för vissa, tertiär makt kommer från en gasgeneratorer eller vindkraftverk. Denna typ av system är ganska komplicerat och kräver högre kompetens att utforma och installera det. Systemet kan också ge reservkraftverk om nätet stängs av. En stor nackdel med systemet är dess komplexitet och högre kostnader. Systemets batteri bank kräver regelbundet underhåll och har en kortare livslängd än de solpaneler

Typer av solpaneler

Det finns tre stora panel typer:. Monokristall polykristallinska och amorfa Monokristallin paneler är gjorda av silikon och är den mest effektiva. De är de dyraste panelerna på marknaden och tenderar att fungera bättre i svaga ljusförhållanden än andra panelen alternativ. Polykristallina paneler liknar monokristall paneler, men har flera små silikon kristaller istället för en stor kristall. De är något billigare och något mindre effektiva än de monokristall alternativet. Slutligen använder amorf paneler smält silikon sprids ut på en metall, t. ex. rostfritt stål. Dessa paneler är mindre effektiva och det minst kostsamma. Eftersom dessa paneler kan fortsätta att absorbera ljuset när delvis blockerad av en skugga, de är populära på soldrivna kommunikationer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org