välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Anatomi, kroppsbyggnad i ögat

Postad av : Valon Istrefi

Sight är en av våra viktigaste sinnen. Våra ögon ger våra hjärnor med viktig information om den värld som är avgörande för överlevnad. Ögonen hjälp med att lära och undvika skada. En stor del av den bakre lob av vår hjärna är för förädling av visuell stimulans från ögonen

Identification

Varje koll på genomsnittlig vuxen är ungefär en tum i diameter. Endast en sjättedel av ögongloben är utsatt, resten skyddas av ögonhålan och som omfattas av ögonlocket. Ögat innehåller synnerven som kommer in från baksidan av ögonen. Synnerven skickar information till nackloben nära bakhuvudet. Bilden är sedan tolkas i våra hjärnor.

Lager

Ögat formas till lager med olika funktioner. Den fibrösa Tunikan är det yttersta lagret av ögat. Den fibrösa tunikan innehåller hornhinnan, som cirklar hela ögat, och sklera, som är den vita delen av ögat. Mellanskiktet är det vaskulära tunika, som inrymmer blodkärlen och levererar näringsämnen till ögat. Det inre lagret av ögat är näthinnan, som är i början av visuella vägen och där synnerven ligger.

Funktioner

för ögonen att flytta, muskelfibrer omger det, ge det exakta rörelser. Sex musklerna flytta varje öga sidled, medialt, mycket fint och inferiorly i ögonhålan. I det vaskulära tunikan det ciliära muskler-heter på grund av sin runda form-vidgar och drar samman för svagt och starkt ljus

Betydelse

ljus kommer in i ögat och passerar hornhinnan, en klarlack som täcker den exponerade. yta av ögon och böjer ljusstrålarna. Den mängd ljus som kommer in i ögonen styrs av iris för att få bästa möjliga bild. Den iris är också det som ger färg för ögat och håller melanocyter att skydda ögat mot UV-ljus. Bakom eleven ligger linsen, som fokuserar bilderna och ger den en tydlig bild för näthinnan. Näthinnan rockar insidan av ögonen och får bilden från linserna och håller bilden för synnerven.

Effekter

glasaktiga kammaren fylls i inre delen av ögat, vilket ger ögonen dess form och hålla näthinnan bifogas åderhinnan. När ljuset kommer in i ögat, det är upp och ner och bytte från vänster till höger av näthinnan. Orsaken till att människor inte ser bilderna på detta sätt beror på att hjärnan lär sig tidigt att korrigera bilden. Den optiska skivan finns i bakre delen av ögat och där synnerven lämnar ögongloben.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en solfångare
    
    Copyright © 2011 give2all.org