välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solfångare

Postad av : Magnus Ekblad

Här är en steg för steg guide till att bygga en passiv solfångare med hjälp av soda och ölburkar. Det är en sol box som samlar solens värme och styr in den i ditt hem gratis värme

Du behöver:. .
Massor av tomma burkar
1 av 6 tall ombord.
plywood.
lim.
naglar.
skruvar.
plexiglas.


1.
Bygg en träram låda. Jag gjorde mina 3 "x 6" hög. av 1 x 6 furu backas med 1 /4 plywood. limma fast den och skruva ihop den.
2.
Isolera den med foilbacked isolering. Jag gjorde två lager isolering för att behålla värmen i rutan.
3.
Bygga två rubriker, en för övre och en för botten. Jag gjorde det här med vänster över isolering, borrning tolv hål för burkar till pop in, och fäst den till lådan lämna 2 cavaties, 1 överst där min varma luften kommer att samlas och exaust. och 1 längst ner där min kall luftintaget form huset kommer att bli.
4.
Glue 11 burkar med bottnarna borrade ut tillsammans gör 12 rader av burkar 11 hög, och sätt in dem i rubrikerna. Använd ett högt täta temp silikon för att limma burkar tillsammans och det fungerar bra.
5.
I utrymmet ovanför huvudet hitta mitten och borra ett 4 "hål för din torktumlare vent att passa in och göra samma sak på botten intag. Rengör upp allt bra och prep burkar för färg. Du behöver en hög färg temp grill, och spraya hela insidan rutan med matt svart färg. Detta kommer att locka mer av solens energi och värma upp burkar och luften inne i burkar.
6.
När det är allt samlat och målade svart du kan placera ett ark med plexiglas ner tätning rutan. Jag limmade och skruvade mig ner för en tight passform. Arket med plexi kostar mig 49 spänn på Home Depot.
7.
Testa din box på en solig dag mäta värme på toppen av din nya solfångare. när din nöjd med det montera den på ditt hem för en livstid av gratis värme.

    Previous:nothing
    Next:cool hälsa vetenskapliga experiment
    
    Copyright © 2011 give2all.org