välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sätt att utvinna salt ur havsvattnet

Postad av : Charlotte Wannberg

Havssalt används som ingrediens i matlagning samt för hudvård och alternativa metoder healing. Eftersom många märken av havssalt inte kemiskt modifierad att tvätta bort många av de mineraler, detta är salt mycket friskare än bearbetade bordssalt. De mineraler från havssalt är mineraler som kroppen behöver. Skörden havssalt är en lång process, även om avkastningen är oftast mycket stora. Havssalt kan skördas på flera sätt.

Sön Skörd

Sun skörd är ett sätt att massa skörd havssalt direkt från havet. Grunda rektanglar grävs ner i marken och fodrad med lera eller sten. Sea vatten hälls i dessa grunda rektanglar eller förbjudet att tvätta in dem direkt från havet. Solen slår ned på de grunda pooler av havsvatten, långsamt avdunstande vätskan. När vätskan förångas, börjar salt flyta upp till ytan eller förekommer i små högar. Arbetstagare dra bred trä hackor genom vattnet att kratta upp saltet och skyffla in den i behållare som försiktigt sköljas och readied för förpackningar.

Vertikal Fält

Denna teknik används för att göra temomi tenpien enmusubi, ett salt hemma i Japan. Havsvatten skördas och filtreras minst fyra gånger för att avlägsna orenheter och förhindrar tillväxt av bakterier. Det hälls sedan i en stor, ceder cylindriska torn utrustad på insidan med vattentät duk för att skydda ceder och många kors och tvärs skärmar av svart tyg. Havsvattnet är ständigt upprättas och hällde genom dessa skärmar samtidigt utsätts för kraftiga luftflöde och värme från fläktar och värmare inne i vertikala fält. Salt börjar torka och kristallisera på trasan filter och skördas när lagren blivit tjock. Denna teknik ger lika mycket salt som andra tekniker på kortare tid.

Salt Pot

Användning av salt krukor går tillbaka till antikens Japan. Krukorna var oftast gjorda av järn och mycket stora för att ge mycket salt på en gång. Byborna skulle skörda vatten från innanhavet och lät solen avdunsta mycket av vattnet tills blandningen var mycket tät och salt. Sedan torkade de stora bitar av tång på stranden sand och la dem i salt pott där de sedan hällde de minskade havsvatten.
järnsalt potten då var placerad över en eld och uppvärmd. Började vattnet avdunsta och saltet fast i tång, vilket skapar en tjock blandning. Den urgamla japanska fortsatt uppvärmning blandningen tills allt vatten var borta samt alger reduceras till aska. Idag är den tjocka blandningen bort till moderna centrifuger där saltet utvinns ur resterande vatten och tång genom tyngdkraften.

    
    Copyright © 2011 give2all.org