välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ohmmeter tips & tricks

Postad av : Magnus Ekblad

En ohmmeter är ett elektroniskt instrument som används för att mäta motståndet. De verkar på Ohms lag, som säger att en konstant motstånd R för ett kretselement är relaterad till den aktuella jag och spänningen V genom ekvationen V=IR.

Ohmmetrar säljs som antingen analog eller digital , och kan bordsskiva eller handhållen. Digitala multimetrar används oftast som ohmmetrar, på grund av deras låga kostnader och användarvänlighet.

elektriska komponenter Test

ohmmetrar kan mäta motståndet i elektriska komponenter såsom motstånd, dioder, transistorer och fotoceller. Detta är ett bekvämt sätt att antingen verifiera sitt motstånd värderingar, att ta reda på deras motstånd om den är okänd eller av tester för att se om komponenterna är skadade.

De komponenter måste provas ut i kretsen, eller befogenhet att kretsen måste vara avstängd för att mätningarna ska bli korrekta. Även under testet, måste man vara försiktig att inte vidröra leder med fingrarna.

för en komponent där motståndet är känd, vrid ohmmeter på och ställa om sina val ratten till ett lämpligt mätområde. En ohmmeter kommer inte att kunna ge ett ordentligt mervärde för en 1000-ohms motstånd om banan placeras på 400 ohm, till exempel. Placera en sond på varje sida av komponentens bly. Till exempel placera den röda proben på ena sidan av ett motstånd, och den svarta proben på den andra. Den digitala displayen kommer att visa sitt motstånd.

Om du har en komponent där motståndet är okänd, växla ohmmeter till den lägsta inställningen. Placera prober som tidigare, och gradvis öka inställningen tills displayen visar ett värde.

Kontinuitetstester

ohmmetrar används för att utföra kontinuitet tester. Kontinuitet tester bidra till att avgöra om elektricitet kan flöda från en plats till en annan i en krets. Poäng som är elektriskt ansluten via löd eller tråd inte har en stor motstånd mellan dem, skulle annars el inte kunna flöda. Kontinuitet är användbart för testning punkter på en skärbräda eller kretskort. Liksom tidigare är strömmen till enheten uppmätta måste vara avstängd.

Sätt på ohmmeter på och placera den på sin lägsta motstånd eller kontinuitet inställning. Ta sonder och lägg dem på två olika punkter på det objekt som ska testas. Om avläsningen på mätaren är oändlighet, har kretsen ingen kontinuitet. Om avläsningen på mätaren är noll eller mycket låg, har kretsen kontinuitet. Digitala multimetrar kan dessutom låta en registrering för att visa kontinuitet.

Andra tester

ohmmetrar kan användas för intressant motstånd mätningar. Vatten sänka hudens motstånd, varför det är livsfarlig att sitta inne ett badkar med en enhet som är ansluten till ett vägguttag. Vrid ohmmeter på en hög miljö, såsom megaohms och hålla en sond i varje hand. Rekord vad som finns på skärmen. Fukta båda händerna med vatten och upprepa mätningen. Motståndet har ändrats till ett lägre värde.

Ta ett papper och rita en tjock linje med en blyerts. Du kan behöva gå igenom det mer än en gång. Placera ohmmeter på en hög miljö, såsom megaohms, och du kommer att göra en mätning.

    Previous:nothing
    Next:sätt att utvinna salt ur havsvattnet
    
    Copyright © 2011 give2all.org