välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är det viktigt att veta om ditt ekologiska fotavtryck?

Postad av : Stefan Svensson

En person ekologiska fotavtryck är en uppskattning av den areal som krävs för att upprätthålla en person baserat på deras nuvarande livsstil. Detta är det mått som beräknas att om alla levde och konsumeras liknar den genomsnittliga amerikanska, skulle fem planeterna vara skyldiga att upprätthålla dem

Footprint

Det ekologiska fotavtrycket tar hänsyn till saker såsom elanvändningen i hemmet, den gas körsträcka på din bil, där du får din mat och hur mycket avfall du genererar och återvinna. Alla dessa komponenter sammanställs sedan för att avgöra hur mycket mark som krävs för att stödja din individuella livsstil.

Lokala produkter

Inköp och användning av lokalt odlade och tillverkade artiklar sätter mindre press på miljön än varor som transporteras från andra stater eller länder. Nästan alla former av transport bränna fossila bränslen som orsakar utsläpp av växthusgaser.

Transport

Hur du reser från plats till plats väger tungt på ditt ekologiska fotavtryck. Till exempel, om du använder kollektivtrafik eller gå, har du ett mindre fotavtryck än om du kör överallt. Dessutom kan den totala effektiviteten i din bil inflytande kraftigt ditt fotavtryck.

Beräkningar

fotavtryck av en person, stad eller nation beräknas baserat på efterfrågan på råvaror. Dessa produkter omfattar virke och fiber från skog, grödor och kött från jordbruksmark och mat från betesmarker och fiske. Dessa beräkningar används för att uppskatta hur mycket mark varje person, stad eller land använder i genomsnitt.

Använder

Resultat från ekologiska fotavtryck analyser kan visa hur slösaktiga eller effektivt en person eller befolkning, förhållande till andra. Dessutom kan resultaten hjälpa till att identifiera områden där man kan göra annorlunda livsstil beslut att minimera deras fotavtryck och minska deras börda på planeten.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar mynta tonnage
    
    Copyright © 2011 give2all.org