välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

biverkningar med 36 procent karbamidperoxid

Postad av : Jan-Olof Stoor

blekmedel är 36 procent karbamidperoxid som används i professionella och hem tandblekningsprodukter och anses säker vid användning enligt anvisningarna på paketet. Men om det används felaktigt eller för längre perioder, kan karbamidperoxid orsaka biverkningar.

Ilningar i tänderna

karbamidperoxid kan orsaka tänderna blir känsliga för kyla eller höga temperaturer, enligt en studie publicerad i från mars 2008 upplagan av "tidning kanadensiska Tandläkarförbund. "En vanlig reaktion på blekning innehåller en smärtsam reaktion på varmt och kallt temperaturvariationer från frysta eller varm mat och dryck.

Gum Irritation

ömhet och känslighet för tandköttet är vanliga reaktioner på karbamidperoxid. Vid högre koncentrationer som 36 procent, är karbamidperoxid mer sannolikt att orsaka din tandköttet att vara öm. Blekmedel kan också orsaka tillfälliga vita fläckar på tandköttet.

Skador tandemaljen

Långvarig exponering för blekning karbamidperoxid kan orsaka emaljen på tänderna att förlora hårdhet och också leda till att ytan på tänderna för att bli grövre. Vanligtvis är denna bieffekt liten och obetydlig, men det är ändå en potentiell risk med att använda hög peroxid koncentration karbamidperoxid.

Risk för biverkningar

Nästan 50 procent av människor som använder karbamidperoxid kommer att ha en viss grad av tand känslighet. Smärtan kan komma från temperatur, luft kommer in eller ut ur din mun när andning eller bara allmän smärta. Om du redan har problem med känsliga tänder, du är mer benägna att utveckla viss irritation från blekning med högre koncentration av väteperoxid. Med avbrott i din blekning regim kan bidra till att minska eller eliminera känslighet för karbamidperoxid.

Sällsynta biverkningar

I sällsynta fall kan halsirritation bero från att använda hög agenter koncentration blekning som 36 procent karbamidperoxid. Du kan irritera slemhinnan i halsen om du råkar svälja peroxid vid blekning. Intag av väteperoxid medför inga hälsorisker.

Förebyggande /Lösning

Blekning tänderna kan orsaka oregelbundna vita fläckar på tänderna, speciellt i början. Vanligtvis kommer dessa även ut och försvinner efter flera veckors behandling. Om du upplever känslighet problem men vill inte sluta använda karbamidperoxid behandling, använda en tandkräm för känsliga tänder för att lindra irritation orsakad av blekning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org