välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar för guldmalm

Postad av : Annika Hultén

Guld har en mycket uppskattad metall i många år. Inte bara är guldgruvor en mångmiljonindustri, det är en populär hobby. Så länge du har en yta exponering av misstänkta guld på en klippa, kan du utföra en at-home test. Samma test som beskrivs här fungerar även efter guldklimpar, flingor guld och dammet från guldvaskning. Samma egenskap som gör guld så önskvärt för smycken och industriellt bruk gör det svårt att testa. Guld är kemiskt stabil, den måste vara reagerade med en blandning av syror, som kallas kungsvatten, att lösa upp.

Du behöver:
Ore prover
. Handskar.
Mätglas.
Saltsyra.
Salpetersyra.
Destillerat vatten (tillval).
2 Testing flaskor.
Pipett.
Rock strimma tallrik eller testa sten.
4 Provning ledningar, 14K, 18K, 20K och 22K.


1.
Förbered testa lösningar och placera dem i tester flaskor. En flaska innehåller raka salpetersyra och i den andra flaskan kommer du att sätta kungsvatten. Blanda kungsvatten i mätglas och sedan försiktigt häll det i en test flaska. Kungsvatten görs genom att blanda en del salpetersyra och tre delar saltsyra.
2.
Scratch dina prover, en i taget, över testning sten för att lämna en mineral streak.

3.
Pipettera en liten mängd salpetersyra på berget streak. Alternativt kan du även sätta syra direkt på prov.
4.
Undersök färgen syran vänder när den reagerar på berget streak. Om guld är närvarande i mer än 14 karat renhet, blir det ingen reaktion. Om guld är närvarande i 12 karat koncentrationen kommer provet tur ljusbrun. Om 10 karats guld är närvarande, kommer provet tur mörkbrun. En rosa grädde färg indikerar en låg koncentration av guld. Blått anger koppar.
5.
Om provet inte reagerade, följa denna andra steg att avgöra om det finns guld förekommer i högre renhetsgrad. På motsatta sidan av testning sten, gnugga berget över att lämna en strimma. Börja med 14K guld tråd. Streak kabeln över hela plattan bredvid guld provet. Kontrollera att raderna inte korsar varandra.
6.
Ansök kungsvatten till både ränder. Den kungsvatten reagerar --- bubbla och fräsa --- om det kontakter guld. Syran kommer att vända i samma färg när renhet av malmen provet matchar testklämma. Kungsvatten löser guld, så skjut inte på det direkt på ditt prov.
7.
Upprepa med högre karat tråd, om nödvändigt, tills renhet bestäms.

tips och varningar


  • Komplett guld-test kit finns från specialbutiker. De flesta guld kit innehåller alla de element du behöver, men eftersom vissa företag är oroliga över sjöfarten syror, kan deras kit innehåller inte syror. Om syror inte är upptagna, kan du gå till din lokala kemiska leverantör genom att köpa dem. Många kit delar inte ingredienserna i sina tester lösningar, eller de premix kungsvatten. Instruktionerna här är avsedda för dig att göra allt från grunden, så om du köper ett test kit, se till att du följer dess instruktioner.
  • syror du arbetar med kan vara farligt. Var försiktig när du använder syror, sanering av spill omedelbart och lagra dem på en säker plats. Guld reagerar lätt med kungsvatten, så på den säkra sidan av försiktighet och köpa en lägre koncentration av syra. Du kan också späda ut din syra med lite destillerat vatten. Om du bestämmer dig för att späda ut din syra, se till att du häller syra i vatten, inte vatten i syra.
    
    Copyright © 2011 give2all.org