välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en vanligt användningsområde för PIN-dioder?

Postad av : Charlotte Wannberg

PIN-dioder är halvledarkomponenter används för att elektroniskt kontrollera radiofrekvens (RF). De är i reglage mikrovågsugn fas och elektroniskt variabel dämpare. En annan vanlig användning är i fasta tillståndets RF-switchar. Solid state växlar kan ersätta elektromekaniska dem att ge större tillförlitlighet i Microwave Systems

Halvledarmaterial

Semiconductors består av kisel uppdaterad genom att lägga till föroreningar att ändra materialets ledande egenskaper. Presentera molekyler av ämnen med ett överflöd av fria elektroner, givit negativt material medan du lägger dem med en brist på valenselektroner ger ett positivt material med elektron "hål" i sin kristallgitter.

PIN Diode Construction

PIN-dioden har unika konstruktion. Dess namn kommer från dess tre distinkta regioner i halvledarmaterial. Mellan positiva (P) och negativa (N) wafers är ett avsnitt av ren eller inneboende (I) kisel.

Behavior

Vid tillämpning av ett tillräckligt positiv likspänning till P sidan i förhållande till N sida, en PIN-kod diod är framspända och elektroner och hål från utsidan regioner kombinera i jag regionen. Detta minskar enhetens motstånd mot en låg nivå och gör det möjligt att genomföra. Med spänning omvända verkar dioden som en stor motstånd parallellt med en kapacitans. Variera diodens geometri, styr resistans och kapacitans så att enheten kommer matcha den karakteristiska impedansen hos kretsar när använts. Denna egenskap gör PIN-dioder mycket användbara som micro-enheter.

Byta Egenskaper

De typiska motstånd "på" effekten hos ett PIN-omkopplaren är mindre än en ohm medan i "off" tillstånd är oftast större än 10. 000 Ohm växlas med en kapacitans. Mängden lagrad elektrisk laddning enheten samlas i "OFF"-läge bestämmer värdet på kapacitansen. För att byta diod, måste denna avgift spruta eller försvinna. Denna avgift lagring påverkar kopplingstid av enheten i stor utsträckning.

Switch Drivers

Gränssnittet för en PIN diod omkopplare kräver inte bara RF-kontaktdon, men en övergång drivrutin för att tvinga enheten i på och av stater. Föraren måste acceptera en gemensam kontroll spänning och ge styrsignaler till rätt spänning och ström. Designen gör att den tar bort den lagrade laddningen i dioden för en snabb tid för att byta.

Switch Performance

PIN-dioder ger mest jämförbar prestanda med elektromekaniska växlar. De främsta fördelarna med solid state-enheter är i deras överlägsna tillförlitlighet och isolering av signaler medan i läge.

    Previous:nothing
    Next:Varför människor har Solköken?
    
    Copyright © 2011 give2all.org