välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av våg turbiner

Postad av : Annika Hultén

Wave turbiner och andra våg strömförsörjning utvinner energi från förslaget om vinddrivna och tidvatten-driven vågor. De får sin energi direkt från vågor eller tryckvariationer under ytan. Tillgänglig energi är en funktion av våghöjd, hastighet, våglängd och vatten densitet, och vågorna är ett praktiskt energikälla endast när förhållandena är gynnsamma. Även om det är en övergående och lokal energikälla, analytiker tror vågenergi kan bidra med upp till 2 terawatts av världens energibehov. Det finns flera typer av omvandlare vågenergi (WECs).

Terminator eller oscillerande Wave kolumn

Terminator eller oscillerande våg kolumn (OWC)-enheter är oftast på stranden eller i närheten av stranden och utvidga vinkelrätt mot vågrörelser. Vågen ingår ett underjordisk kammare med en kolumn av luft ovanför. De tagna oscillerande vatten tvingar luft i kolumnen för att gå igenom en öppning till en dubbelriktad turbin. Denna typ av WEC är den mest mogna i fråga om antalet och varaktigheten av prototyper testas.

Boj eller Point Absorber

boj eller punkt WECs absorbatorn skörd energi från alla håll vid ett tillfälle i havet. De är placerade på eller nära ytan och bort från stranden. De består vanligen av ett vertikalt undervattensläge, neutral flytkraft, ihåligt rör genom vilket vattnet passerar och driver en kolv eller turbin. Kolven är mer anpassad för denna typ av WEC eftersom vattenflödet genom röret är ganska långsamt för en turbin.

Pelamis

Pelamis består av en länkad kedja av cylindriska sektioner som flyter på ytan. De delar i Pelamis flytta när en vågtopp passerar, och förslaget driver en högtrycks-hydrauliska omställningssystemet. Den Pelamis, som ibland kallas den Pelamis Wave Snake, ser ut som en gigantisk orm på ytan av havet. I själva verket tar det sitt namn från den gul-bellied sjöorm, Pelamis platurus.

Archimedes Wave Swing

Archimedes Wave Swing (AWS) WEC har en liknande funktion för att bojen WEC. Det är också en punkt absorbator, men den ligger på havsbotten. Den består av en flottör cylinder fylld med luft som oscillerar som svar på tryckskillnader orsakade av vågor på ytan. Den rörelse av flottören omvandlas till elektricitet genom en linjär direkt induktion generator (en generator som verkar i en rak linje i motsats till roterande rörelse).

Wave Dragon eller översköljande

En våg drake består av två reflekterande paraboliska armar som är slappa, förtöjd så de kommer att orientera sig för att möta vågen riktning. Armarna direkt vågorna på ett översköljande ramp och in i ett lager bassäng över havsytan. Vattnet i bassängen flyter tillbaka till havet genom turbinerna och generera el. De får utnyttjas enskilt eller i matriser. Den första prototypen ansluta sig till nätet sattes i Danmark.

    Previous:nothing
    Next:vikten av polystyren
    
    Copyright © 2011 give2all.org