välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur kan jag lokalisera mars på natthimlen?

Postad av : P-O Lennartsson

Ordet "planet" kommer från det grekiska, betyder vandrare. Även om ställningen som de flesta stjärnor i jordens himmel visas fasta natt efter natt, planeternas positioner förändras. Mars är unikt i vår natthimmel. I motsats till jorden har Mars en mycket elliptisk bana. Från Fördelen med vår syn på jorden, är Mars ofta nog för nära solen som skall iakttas klart, även genom teleskop. Men för ett par månader varje 2,1 år, runt oppositionen, Mars gungor närmare oss. Varje opposition steg Mars successivt längre bort i 16-års cykler.

Du behöver:
Sky karta för den nuvarande år och månad
. Telescope.
Star hjul (tillval).
Kompass (tillval).


1.
Använd "Evening Sky Maps" resurs länken i denna artikel för att få en kopia av det kontinentala USA stjärnkarta för den aktuella månaden och år. Alla planeter i vårt solsystem är bosatta på en gemensam plan i vår banor runt solen. Vi kallar detta plan ekliptikan. Kvällshimlen karta kommer att låta dig veta vilka Zodiac konstellation kring ekliptikan Mars kan för närvarande finns i.
2.
Skriv ut en kopia av Sky and Telescope stjärna hjul och montera den. Använd "Sky Wheel" resurs länken i denna artikel. Om du är otränad i att identifiera Zodiaken stjärnbilderna på natthimlen, kommer stjärnan hjulet fungera som en vägledning för att bekanta dig med namnen på dessa som stjärna mönster.
3.
Leta Mars längs ekliptikan på din kvällshimlen Map. Gör en del av stjärnbilden det är i. Till exempel i april 2010 Mars var i Kräftan zodiaken konstellation.
4.
Hitta Zodiac konstellation där Mars är placerad nära den här månaden på natthimlen. Om du inte vet hur man identifierar Zodiac konstellationer, använd din stjärna hjul. Passa in hjulet så att dagens månad och ungefärligt datum är uppradade med den aktuella tiden. Vänd hela hjulet kartan för att göra i norr, väster, söder och öster etiketter riktning på kartan sant. Solen går ner i väster, så om du vet vilket håll solen går upp i det område du är i, helt enkelt vända på hela hjulet kartan så att "mot väster" etikett pekar i den riktningen. Om du inte vet vilket håll solnedgången är i, kan du använda en kompass. När de väl uppradade bör stjärnorna på kartan horisont sammanfaller med de riktiga stjärnorna på himlen. Leta efter den konfiguration som definierar Zodiac konstellation du vill hitta.
5.
Rikta teleskopet i riktning mot zodiakens stjärnbild där Mars går förbi denna månad. Beroende på var Mars är i sin omloppsbana, men kan variera en hel del vad gäller ljusstyrka och klarhet. Mars är emellertid tydligt röd (mesta av tiden). Leta efter sig långsamt röda pricken på himlen i närheten av Zodiac konstellation där Mars är tänkt att vara denna månad. Du kommer fortfarande att behöva göra lite jakt, men om du följer dessa steg kommer du att i rätt område.

Tips och varningar


  • När du lära sig att hitta Mars kan du använda "Sky and Telescope: Mars Profiler". resurs länk för att hjälpa dig att identifiera synliga geografi på Mars från jorden för ett visst datum och tid
  • Kom ihåg att Mars elliptiska bana är det ofta inte lätt att se från jorden. Väderförhållandena här på jorden kan också påverka din förmåga att få en klar bild av den "röda planeten. "
    Previous:nothing
    Next:hur att mata vilda fåglar i nordost
    
    Copyright © 2011 give2all.org