välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

anatomi och fysiologi av en muskel kontraktion

Postad av : Valon Istrefi

Det finns ungefär 650 skelettmuskler i människokroppen. En muskel kontraktion är den handling genom vilken muskler generera spänning och kraft. Varje ställning av kroppen kan vara ett resultat av både en sammandragning och avslappning av olika muskler

Anatomy of a Muscle

Muskler ett gytter av fibrerna förpackas tillsammans i stora buntar. Varje fiber består av trådformiga myofibrils, och spänner över längd myofibrils är sarkomerer, som är grundläggande enheter för kontraktion. Sarkomerer är kopplade till varandra genom proteiner som kallas en Z-bandet.

Filaments

En rad tjocka trådar som kallas myosin och tunna trådar som kallas aktin kontrakt inom sarkomerer. Myosin är en motor protein som fungerar på aktin, en klotformig protein. Myosin har små huvuden som sträcker sig från glödlampor och vila bara nanometer (en miljarddels meter) från actin.

Sacromeres

myosin och aktin suppleant positioner längs sacromeres. Det finns en liten lucka mellan myosin och Z-band på slutet av sarcomere. Detta kallas ett jag band, och det är nödvändigt eftersom en sammandragning kommer faktiskt dra Z-bandet närmare myosin. Aktin är knuten till båda ändar av Z bandet men har en liten lucka i mitten kallas H zonen. Än en gång ser det gap som en muskelsammandragning kommer att dra aktin nära varandra utan att vidröra. De områden där myosin och aktin överlappar kallas ett band.

Minskad

muskelkontraktion börjar när muskelceller emot signaler från motoriska nervceller, som utlöser frisättningen av kalcium från en del av cellen som kallas sarkoplasmatiska nätmagen. Ökningen av kalcium utsätter platser på aktin som myosin huvuden kan nu binda. Dessa huvuden luta mot centrum, ritningen i aktin. Detta avtal skall det sarcomere och, som en följd av hela muskeln. Detta kallas den glidande-glödtrådens modell.

Återställ

myosin huvudet bara släppa sitt grepp om aktin då de binder med ATP, eller adenosintrifosfat. ATP är en bärare för kemiska energi som har producerats i den metaboliska processen. Den sarcomere är nu avslappnad och fri att kontraktet ännu en gång.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör socker kristaller i en burk
    
    Copyright © 2011 give2all.org