välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

efterverkningarna av att träffas av belysning

Postad av : Stefan Svensson

Du behöver:
Värmetåligt murare burk
. 1 till 2 dl vatten.
Sugar.
Spis.
Pot.
Bambu spett (eller sträng och band).
Pappersark.

dina odds för att träffas av blixten i år är 1 av 700. 000, enligt University of Illinois. Trots dessa odds, är åska fortfarande en betydande hälsorisk, och National Weather Service kallar det America's underskattade mördare. Även om ett offer inte dör efter att ha blivit träffad av blixten, kan han eller hon fortfarande uppleva flera After Effects.

Död

Lightning dödar cirka 58 människor varje år, enligt National Weather Service.

Burns

Många blixtar offer bli bränd. Lightning orsakar sällan brinner direkt. Istället värmer elektrisk laddning från blixten upp svett på huden, smycken eller droppar regn som sedan bränner huden.

Sexlust

Offer för blixtnedslag kan uppleva högre grad av sexualdrift grund av neurologiska skador, men det motsatta är ofta vanligare. University of Illinois säger att blixten skador på ryggraden kan leda till impotens.

Hjärnskakning Symtom

Många blixtar offer upplever symptom liknande de som förekommer efter en hjärnskakning. Detta inkluderar yrsel, vilket kan leda till illamående och kräkningar, samt huvudvärk och en ringande i öronen.

Sömnvanor Störning

Strax efter att träffas av blixten, kan offer sova en alltför lång tid, enligt University of Illinois. Denna period följs ofta av svårigheter att somna eller att sova.

Humörsvängningar

Blixtnedslag kan skada hjärnans pannloben, vilket orsakar en dramatisk förändring i offrets humör, vilket gör honom eller henne mer irriterad. Svårigheter att tänka och sova kan också leda till, vilket kan leda till depression.

Trötthet

vid University of Illinois rapporter om att många överlevande av belysning strejker lätt blir trötta. Universitetet beror detta på att offret inte kan tänka som klart och därmed få koncentrera sig på även de minsta uppgifter för att slutföra dem.

Kroniska problem

Flera smärtsyndrom och kroniska problem som huvudvärk eller ont i ryggen kan uppstå månader eller år efter blixtnedslag. Det är ofta på grund av den intensiva muskelkontraktionen skapats under ögonblick för att träffas, vilket leder till packad diskar i ryggraden och andra skador kropp som inte uppvisar sig direkt.

    Previous:nothing
    Next:typer av Stinger getingar
    
    Copyright © 2011 give2all.org