välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

artefakterna och fossil funna i kol

Postad av : Jeanette Morales

kolgruvor ge oss ett fönster till världen av det avlägsna förflutna. Fossiliserade rester av monster och förstenade skogar inbördes ur kol strata. Fossil fisk och insekter, eventuellt ormbunkar som växte lika stort som träd, och en saknad länk i evolutionen ligger alla i kol.

Kol är ruttnande växtmaterial som under miljontals år av tryck och värme hade syre tvingades ut, lämnar kolväterika bränsle vi använder idag. Denna process fossilizes rester av växter och djur som levde i sumpiga skogar 300 miljoner år sedan.

Växter

Seed ormbunkar och skala träd är bland de fossiler som förekommer allmänt i kol. Tiden för kol träsken är övre karbon eran tid känd som Pennsylvania Epoch. Kolet bär löv fossil av utsäde ormbunkar och jätten bräckliga Lummerfamiljen träd. De växte till nästan 40 meter och hade fjäll i stället för bark.

kol bevarar andra botaniska skatter från det förflutna också. Giant fräken växter och delar av hela skog upptäcks i gruvor. Strax söder om Danville, Illinois, en del av en Pennsylvania Epoch myr skog finns bevarat i skikt Herrin kol söm. Den 10-kilometer lång bevarad skog innehåller sällsynta växter och cordaite barrträd fossiler träd.

Buggar

Några riktigt ovanliga insekter och leddjur fossil finns i kol. Föreställ trollsländor så stor som fåglar och tusenfotingar monster 2 m lång. De fossila resterna av dessa och andra konstiga buggar kan ses i kol skikt.

Pulmonoscorpius fossil visar vad en meter lång skorpion var som och en Archaeoptitus flygande insekt finns i en Derbyshire, England, kolgruvor beräknas ha ett vingspann på 35 cm. En 9-cm mört fossil grävts fram i en Ohio gruva är så välbevarade att fina detaljer av dess vingar och ben är synliga.

marina djur marina fossiler av olika slag är bevarade i kol. Blötdjur, trilobiter, hästskoformade krabbor och tänder haj utgör bara en liten del av Pennsylvania Epoch fossil funna i kol. Bläckfisk inkluderade en bläckfisk-liknande varelse med snäckskal. Andra nautiloid simmare uppnått stor storlek som gjorde några av de övre karbon fisk.

tetrapod fossil är vanliga i kol. Dessa djur kom i olika former från små ål-liknande groddjur som var helt vattenlevande att jättar så stora som krokodiler.

Enligt Palaeos: livets historia på jorden, ett webbaserat projekt spåra livets historia på jorden, ett av de första reptilerna under övre karbon eran. Fossil av dessa tidiga reptiler finns i kolgruvorna i Nova Scotia, Kanada.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar hästkastanj blad
    
    Copyright © 2011 give2all.org