välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en 3D-modell lego dna

Postad av : Stefan Svensson

Deoxiribonukleinsyra (DNA) är en polymer av många subenheter kallas nukleotider. Ryggraden i en DNA-molekyl består av omväxlande socker och fosfatgrupper förenade genom phosphodiester obligationer. DNA är en dubbelspiral med de två socker-fosfat stamnät som liknar en vriden stege. De ryggrad är sammanbundna med vätebindningar mellan basparen av kompletterande nukleotider. En enda rotation av DNA spiralen inträffar ungefär var 10,5 nukleotider

Du behöver:.
2x1 Technic tegel, 40.
1x1 cylindrar, 80 (20 flaskor vardera av fyra olika färger).
20 Technic stift.
Rund 8x8 Lego platta.


1.
Sortera 80 1x1 cylindern bitar i fyra högar baserat på färgen på bitarna. Varje färg representerar en annan bas grupp för DNA-nukleotider. Adenin, tymin, guanin och cytosin
2
Anslut två adenin cylindrar direkt till varandra och ansluta två tymin cylindrar direkt. med varandra. Anslut adenin och tymin baser tillsammans med en Technic pin.
3.
Anslut en 1x2 Technic tegelsten till varje sida av baspar skapade i steg 2. Den baspar cylindrar kan placeras direkt i hålet som finns i mitten av Technic tegel. Technic tegel utgör ryggraden socker fosfat av DNA-molekylen. Bifoga denna första baspar i runda Lego plattan.
4.
Upprepa steg 2 och 3 med hjälp av guanin och cytosin cylindrar istället adenin och tymin cylindrar. I DNA, guanin alltid obligationer med cytosin och adenin alltid obligationer med tymin.
5.
Fäst den nya baspar till första baspar, vilket gör att Technic tegelstenar för att överlappa med en enda punkt. Vinkla den andra baspar något så dubbelspiral roterar moturs när den stiger.
6.
Fortsätt lägga baspar i valfri ordning, så länge tymin obligationer med adenin endast och cytosin obligationer med guanin bara. Så småningom ditt DNA modellen kommer att innehålla 20 baspar med nästan två hela varv i spiralen.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar volymen i tunnor
    
    Copyright © 2011 give2all.org