välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel en krok mask ägg

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det hak är en typ av parasiter mikroskopiska maskar som tillhör stammen Nemata. Vissa hak arter är kända för att SNYLTA människor (Ancylostoma duodenale och Necator americanus), medan andra använder i första hand andra djur, speciellt hundar, eftersom deras värdar (A. braziliense, A. caninum, Uncinaria stenocephala). Livscykeln för en mänsklig parasitizing hak ägg är vanligen betecknas som har fem steg

Du behöver:. .
Skala
Måttband.
Miniräknare.
Basket.

Steg 1

I det första skedet i livscykeln för en hakmask ägg är ägg, som produceras av kvinnliga hakmask i tarmen i värdlandet och passerar ut ur kroppen i avföringen. Om värden är ett djur som en hund eller gnagare kan avföringen utsättas för miljöförhållanden-värme, fukt, skugga-gynnsamma för hakmask ägg, i vilket fall ägget kläcks till en larv i en till två dagar .

Steg 2

I det andra skedet i livscykeln för en hakmask ägg, fortsätter larven har det blivit att utvecklas i avföring från djuret eller marken så länge som miljöförhållandena så tillåter det. Den hak i detta skede kallas "rhabditiform larv. " Rhabditiform baseras på ordet rhabditoid, som används med hänvisning till nematoder för att beskriva den egendomliga form, storlek och funktion i matstrupe och svalg i detta skede.

Steg 3

I detta skede blir hakmask ägg, nu en rhabditiform larv, en filariform (som betyder "trådliknande") larv, en process som tar mellan fem och 10 dagar. Vid denna punkt är hakmask kan smitta andra djur. Den kan överleva i upp till fyra veckor i avföring eller marken under gynnsamma förhållanden, tills det kommer i kontakt med en potentiell mänsklig värd.

Steg 4

I den fjärde etappen av dess livscykel, den hakmask ägg, nu ett infekterat larv, infekterar den mänskliga värden genom att gräva genom huden på att ta kontakt med människor. Väl i huden, färdas genom blodkärl till hjärtat och sedan lungor, om lungorna producerar sekret som innehåller larv. Dessa sekret hostas upp av den mottagande, och sedan sväljas. Således går in i hakmask tarmkanalen hos den mottagande.

Steg 5

I det sista skedet av hakmask ägget livscykel, reser hakmask till tunntarmen av dess mänskliga värden, fäster sig till väggen tarmen, och hämtar sin näring ur blod värden. Det mognar till en vuxen, och om kvinnor, kan producera ägg som passerade i avföringen och själva gå på att smitta andra djur. Vuxna hakmask kan leva i tarmarna hos sina värdar under flera år.

    
    Copyright © 2011 give2all.org