välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man startar en brand utan en tändare eller tändstickor

Postad av : Magnus Ekblad

Fire är en av de viktigaste byggstenarna i den mänskliga existensen. Sedan början av mänskliga evolutionen förmågan att använda verktyg för att skapa brand har som skiljer oss från resten av djurriket. I den moderna världen, vi tar denna källa av ljus, värme och trygghet för alla, utan bör du befinner dig i en position där du är utan den, du vill vara säker kan du få en liten flamma utan att underlätta för tändstickor eller tändare. Det finns många metoder att göra detta och de innebär samma princip: att göra en gnista för att antända en torr källa fnöske bränsle och vårda lågan med större bitar av torrt trä. En flinta och stål är de vanligaste verktygen för detta ändamål

Du behöver:. .
Fltint
Stål kniv.
Torrt fnöske (gräs, kvistar, etc. ).
Torr ved.
Platt bit bark.


1.
Hitta en plats att börja eld, grävde helst i marken en aning och skyddad från vinden. I en överlevnadssituation, du vill vara så nära en rik bränsle som möjligt så att du inte behöver resa långa sträckor för att hålla lågan vid liv.
2.
Samla en rimlig mängd ved innan du börjar så att du är beredd att mata elden. När det är rytande du inte vill lämna det för lång tid att spåra mer trä. Dessutom samlas en god tillgång på fnöske-mycket små kvistar och ris för att fånga de första gnista och antända din eld. Utan bra, torr fnöske, din eld vara omöjligt att starta.
3.
Ett rättvist leverans av din fnöske i mitten av din elden plats och bygga upp en kon av gradvis större pinnar ovanför den-inte för många, men nog för att fånga när din fnöske lyser. Separat, på en bit tunn bark eller annan plan yta, placera en tuss fnöske om storleken på din knytnäve. Detta kommer att vara där du kommer att fånga de första gnistorna du skapar med din flinta och stål.
4.
Placera dina bark, med tuss fnöske nära din eld grop och håll stål som nära som möjligt. Strike stålet med flinta i en nedåtgående rörelse rikta gnista mot fnöske. Agera snabbt och hålla slående tills gnistan fångar fnöske. Blås försiktigt på gnistan tills den tänds i en låga och snabbt överföra lågan förberedd till din eld grop. Tillsätt mer bränsle som elden växer och sola sig i ljuset av lågan du skapat utan tändstickor eller tändare.

tips och varningar


Var
  • tålamod första gången. Det är lite av ett knep för att skapa en bra gnista men med lite övning kommer hela processen att antända elden tar mindre än en minut.
    Previous:nothing
    Next:hur man läser en map & kompass
    
    Copyright © 2011 give2all.org