välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som gör torr-is?

Postad av : Magnus Ekblad

Torris är stelnat form av koldioxid. Bland de många kommersiella och industriella applikationer är att skapa låg-till-mark-dimma du ser på nattklubbar, teatrar och andra evenemang. Du kan skapa dimma själv genom att sätta torris i vatten

Egenskaper

Koldioxid, som är en molekyl som består av en kolatom och två syreatomer, är klar och luktfri. Koldioxid förekommer naturligt i miljön, i relativt låga koncentrationer, är det inte typiskt skadliga för människors hälsa. Som torris, den stelnade form av koldioxid, smälter den producerar koldioxid.

Sublimering

"sublimering" är den term som används för att beskriva processen att utvecklas från en solid state att gasform utan övergår till en vätska först. Det är så torr is avdunstar och varför du brukar se det som används i dimma maskiner och teaterföreställningar. Torris i fast form är mycket kall (-109 grader F), vilket gör den användbar för att bevara och applikationer frysning, särskilt inom livsmedels-och naturvetenskap industrier.

Produktion

koldioxid är vanligtvis tillverkade som en industriell biprodukt vid framställning av etanol. Denna källa av ren koldioxid först trycksatt och sedan kylas i ett kylsystem. Denna process leder till att några av koldioxid frysa fast. Den fasta form av koldioxid i denna del av produktionen kallas "snö". Den "snö" formas sedan till de block och pelletar av torris som säljs för industriellt och kommersiellt bruk

Forms

Du kan köpa torris i många former. Små och stora block, liksom pellets varierar i diameter från 1 /8 tum till 1 /2 tum. Den form av torris du köper beror på vad du ska använda den. De större pellets som används för livsmedel i växter kött förädling och för transport av blodplasma och andra biologiska prover. De större block av kolsyreis håller längre och används för sjöfart glass och för att bevara livsmedel i distributionen affär centra.

Försiktighetsåtgärder

Torris är mycket kallare än vanlig is, så bär isolerande handskar när du hanterar den. Torris kan bränna huden, vilket resulterar i köldskador-liknande förhållanden. Eftersom torris producerar koldioxid som det avdunstar, se till att det område där du använder det är väl ventilerad.

    Previous:nothing
    Next:typer av gran vintergröna träd
    
    Copyright © 2011 give2all.org