välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av gran vintergröna träd

Postad av : Charlotte Wannberg

Den sanna granar som finns i Nordamerika har tjocka toppar som liknar spiror av kyrkor, enligt "Träd i Nordamerika" handbok. Den gran arter i USA har platt och fett nålar som utvecklas direkt på trädets grenar. Den fröbärande kottar växer upprätt på grenarna och faller isär när mogna, spridning granens's frön. Granarna är användbara för prydnadsändamål, och många typer av granar bli julgranar.

Fraser Fir

Fraser gran, uppkallad efter den skotska botaniska experten John Fraser, som gjorde förberedande resor in i södra delarna av Appalachian Berg om denna art växer, går även under namnet södra balsam. Fraser gran har en pyramidal titta på det och kan växa till höjder på ca 80 meter. Detta är den enda typ av gran som växer hemma i den sydöstra delen av nationen. Den vintergröna nålar är upp till en tum i längd, och den lila kottar kräver bara en säsong att mogna till full storlek. Ekorrar överväga fröna en delikatess och ofta hamnar sprida ut dem långt från trädet, där de kan gro och utvecklas. Arten är en utmärkt julgran, skall de nationella Christmas Tree Association webbplats. Det kan ta så länge som 10 år för en 7-fots exemplar att växa.

Noble Fir

Den ädla gran har silvrigt gröna barr som växer till en tum och en halv lång. Denna stora vintergröna gran, som kan 200 meter hög och har en koffert diameter 5 meter bred, växer i fjällterräng i nordvästra i Kalifornien, Oregon och Washington. Detta träd föredrar höjder mellan 2. 000 och 5. 000 meter, enligt "Träd i Nordamerika. " Kottarna av en ädel gran så länge som 6 inches och verkar ha en rad små "bältros" som täcker dem. Kottarna växer vanligen i den övre delen av en ädel gran. I naturen växer en ädel gran vid sidan av Stilla havet silvergranen och andra vintergröna arter barrträd i träd. Den ädla fir är en populär julgran i det område där den växer. Träet av en ädel gran är stark, har ett ljus säd och är användbar som material för att göra dörrar, ytterväggar och paneler.

Subalpina Fir

kronan på ett subalpina gran är tunn, med kronan ofta mindre än en fot i bredd som det smalnar av mot en tydlig punkt. Den subalpina gran har grenar som kommer att beröra marken runt stammen och trädet kan växa till cirka 90 meter lång men är ofta i 40-till 60-meters räckvidd. Den subalpina gran har ofta en vriden, förvridet stam med tunna, fårad bark på äldre enskilda träd. Kottarna är riklig varje år och så länge som 3,5 inches. Nålarna ca 1 cm, och trädet växer i områden med hög höjd. Den geografiska räckvidden för subalpina gran omfattar längden av Klippiga bergen, delar av nordvästra USA och en stor del av British Columbia i Alaska och Yukon Territory. Trädet växer i samband med olika sorter av gran och Douglas granar, bildar stora skogar där djur som grizzlybjörnar, älg och älg live.

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar gemensamma havtorn
    
    Copyright © 2011 give2all.org