välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

glasvaror säkerhet

Postad av : Camilla Näslund

Glasvaror används i stor utsträckning i kemi och andra laboratorier vetenskap i form av rör, bägare, kolvar och andra vetenskapliga instrument. Det kan vara farligt när det är varmt, klippa, felmu00C0rkta eller trasiga

Cutting slang

Cutting glasvaror, slangar mest särskilt tillskurna till önskad storlek, kan skapa mycket vassa kanter på båda sidor av snittytan. Ibland vassa ytor kommer inte att vara synlig för blotta ögat, så måste stor försiktighet användas vid skärning av glas, särskilt runt nyklippt ytorna.

Vet vilken typ av glas

Det är viktigt att veta vilken typ av glas du arbetar med innan de påbörjar en vetenskapligt förfarande. "Mjuka" glas som inte är värmebeständig och kommer att smälta om tillräckligt höga temperaturer uppnås. Värmebeständig glasföremål eller "hårda" glas bör endast användas då värme glas över 600 grader Celsius.

Skyddskläder

Korrekt rockar och skyddsglasögon bör alltid användas vid arbete med eller hantering av glas.

Broken Glass

Broken glas bör aldrig vidröras med händerna om det kan undvikas . Broken glas bör sugas upp av en kvast och sopskyffel och placeras i rätt glassplitter återvinning slutförvaret. Särskild försiktighet bör iakttas vid hantering och bortskaffande av glas, i synnerhet om den innehåller rester av kemikalier.

Positionering

alltid glas på den säkraste platsen möjligt under arbetet. Detta innebär placering av glas eller experimentet från kanterna av tabeller och ur människors arbetsområden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org