välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en hemmagjord sluss låda

Postad av : Stefan Svensson

Sluice lådor används för att påskynda processen att separera smuts och andra oönskade material från guld. Den riffles i en sluss box åstadkomma separation genom att fungera som en naturlig allvar fälla för guld, med rinnande vatten som fungerar som drivande motor bakom processen. Köpa en sluss ruta på en butik kan vara dyrt, men du kan bygga en själv för en bråkdel av kostnaden. En hemmagjord slussen Boxen är tillverkad av lätta material, så du kan lätt bära den med dig på avlägsna platser

Du behöver:.
Handsåg eller skicklighet såg.
Drill.
Trä 2-gånger-4.
Korrugerade plaströr (4-fot långa och 4-tums utvändig diameter).
11/4-inch skruvar.


1.
Köp din försörjning. Gå till en järnhandel för att köpa 4 meter av korrugerad plast rör med en ytterdiameter 4 inches, en trä 2-gånger-4 och 11/4-inch skruvar.
2.
Grab en vass kniv och din plaströr. Klipp längs sömmen på röret på båda sidor. Håll en av halvorna för detta projekt och lagra den andra hälften av röret för en ersättare om det behövs.
3.
Klipp din trä 2-gånger-4 för att matcha längden på din pipa.
4.
Center plaströret hälften på din 2-gånger-4, vilket gör att båda ändarna är parallella. Borra din första skruven 1/2-tums från kanten av röret och 2-gånger-4 samtidigt se skruven som ligger nära centrum av röret som möjligt. Fortsätt skruvar på detta sätt var 12 inches ner tills du når botten. Lägg en annan skruv 1 /2 tum från botten, vilket speglar den skruven borras i toppen.
5.
Använd din hemgjorda sluss ruta i din trädgård som en provkörning eller om du har guld bärande smuts som måste sorteras. Tumregeln för vinkeln på en sluss låda är 6 inches av höjden för varje fot längden på din slussen rutan. Observera att guld är fångad i den korrugerade riffles av röret, medan den ljusare materialet tvättas ur botten av din slussen rutan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org