välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera en 12-volts växelström till en 12-volts

Postad av : Jonathan Nyberg

Elektrisk energi delas upp i två typer av nuvarande: växelström, som också är känd som AC, och direkt ström, som också kallas DC. Även om båda typerna av elektrisk energi använder liknande begrepp (t. ex. spänning och ström), kommer elektriska anordningar med syfte för AC inte fungerar-om de fungerar alls --- om DC elektrisk energi används till enheten. På samma sätt kan elektriska enheter som är avsedda för DC skadas om de utsätts för AC.

Om en elektrisk apparat kräver 12 volt likström, men endast ett 12-volts nätaggregat är tillgänglig, den elektriska energin kan omvandlas till DC elektrisk energi med hjälp av en elektronisk enhet som kallas en likriktare.

Du behöver:
En 12-volt växelström
. Likriktare pack.
Elektrisk tråd.
Elektriska tång.
Lödkolv.
Elektronisk (harts core) löda.


1.
Skär fyra längder av tråd och band vardera änden på u00BD tum i isolering. Fäst ena änden av den första kabeln till en av de AC leder på likriktare förpackningen och löda anslutningen. Anslut den andra änden av denna kabel till en av terminalerna strömförsörjningen.
2.
Fäst ena änden av den andra kabeln till den andra AC ledningen på likriktaren pack, och löd anslutning . Fäst andra änden av kabeln till den fristående strömförsörjning terminalen.
3.
Anslut ena änden av den tredje ledningen till den positiva (+) försprång på likriktare förpackningen och löd anslutning . Anslut ena änden av den fjärde ledningen till den negativa (-). Försprång på likriktare förpackningen och löda anslutningen

tips och varningar


  • Var försiktig vid lödning inte att av misstag skapa en löda "bro" mellan någon av terminalerna likriktare pack. Detta kommer att kortsluta likriktare förpackningen och kommer att skada kretsen.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar en kapacitans krets
    
    Copyright © 2011 give2all.org