välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar ett laddningsbart batteri

Postad av : Camilla Näslund

Laddningsbara batterier kommer i flera olika typer. De populära typer är NiMH, NiCd, Li-ion, och Alkaline. Kvalitet laddningsbara batterier räcker till i genomsnitt 1. 000 uppladdningar. Du kan chock dina batterier för att hjälpa förlänga deras liv, som kan vara användbara, särskilt om de har lagrats i över en månad. Kom ihåg att aldrig låta dina batterier överladdning eller kortslutning eftersom detta kan minska livslängden

Du behöver:.
Digital multimeter
Laddningsbart batteri.


1.
Placera batteriet på en slät yta så att den inte rullar.
2.
Placera den röda (positiva) ledningen till multimeter slut på den positiva änden av batteriet.
3.
in den svarta (negativa) kabel avslutas den negativa änden av batteriet.
4.
Titta på multimetern läsning. Om batteriet ger en 1,0 avgift eller lägre, chock det med ett 12-volts DC-AC-adapter, 0,5 ampere. Om läsning efter som är under 1,2 V, så är batteriet slut. Om batteriet läser 1. 2 före chockerande, så är det ok, och helt enkelt måste laddas.

Tips och varningar


  • Du kanske vill överväga att testa alla dina batterier på samtidigt. Se till att alla dina batterier är inte död. De måste kunna ge viss möjlighet till en enhet, t. ex. en ficklampa. Om ingen reaktion alls, försök att åtala dem för en timme innan du utför den här proceduren.
  • Om batteriet djurtarmarna inte helt intakt, att förfoga över dem omedelbart och ersätta. Caustic komponenter kan läcka ut och orsaka skada.
    
    Copyright © 2011 give2all.org