välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar spänning på en remskiva

Postad av : Jeanette Morales

Föreställ dig en remskiva med en linje draperad över den med två lika stora vikter på varje ände, säger 5 Newton var, där en Newton är SI-enheten för kraft. Eftersom vikterna är lika, de balans och remskivan inte tur. Linjen drar upp på höger sida 5 Newton (N), att motsätta sig gravitationskraften på rätt vikt. Linjen drar lika upp till vänster en samma belopp. Den spänning genom linjen är därför 5N. Om vikten är mindre än 5 N, sedan tyngre sjunker och ljusare stiger. Spänningen i linje skulle vara något mindre än 5 N eftersom den ena sidan inte drar ned med lika mycket kraft som tidigare
1.
Rita ett diagram över en trissa med två vikter hängande utanför någondera sidan. Detta kallas en Atwood-maskin, eftersom George Atwood använde det i den 18: e-talet för att testa Newtons teorier om kraft vid en långsammare, lättare mätt acceleration än fritt fall. Rita en cirkel runt två vikter, med pilarna inne anger de två krafter som verkar på varje: T spänning och allvar.
2.
Skriv formeln F=ma, från Newtons andra lag, för de två organ i form av acceleration, T spänning och gravitationskraft.

Om till exempel vikter 3kg och 5 kg, då ekvationerna är följande. Det 3-kg vikt har en netto kraft som agerar på det av F=m_1 xa=T-m_1 xg, där m_1=3kg och g är tyngdaccelerationen 9. 8m/sec ^ 2, där cirkumflex indikerar exponentiering. Motsvarande ekvation för 5-kg vikt är F=m_2 xa=m_2 XG-T. Observera att T tar ett minustecken här, eftersom, att hålla en positiv, tar du hänsyn till att 5 kg är nog att stänga av remskiva hjulet i sin egen riktning.
3
Eliminera acceleration från de två ekvationer för att lösa för spänning T. Med andra ord, [T-m_1 xg]. /m_1=A=[m_2 XG-T] /m_2. Detta ger T=2g x m_1 x m_2 /[m_1 + m_2].

Fortsätter med exemplet ovan, får du T=36,75 newton. Det 3-kg vikt och 5-kg vikt väger in på 3kg * g=29. 4N och 49N respektive. T ligger mellan dem, som väntat.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar kinetiska koefficienten
    
    Copyright © 2011 give2all.org