välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter temperatur och luftfuktighet

Postad av : Valon Istrefi

Du kan mäta relativ fuktighet och med vad som kallas en lyftsele Psykrometer. Den består av två termometrar, varav den ena har ett tygstycke på lampan som du dämpa. De andra Termometern mäter den faktiska temperaturen

Du behöver:. . .
Sling Psykrometer


1
Fukta tygbit knutna till våt-lampa termometer . Denna duk omfattar kvicksilver fylld glödlampa.
2.
Swing de två termometrar med handtaget. Om fem minuter finns tillräckligt med tid för att ge vatten på våt trasa tid att avdunsta. Den våta-lampa Termometeravläsningen kommer att släppa som högre energi vattenmolekyler avdunstar och lämnar efter svalare molekyler.
3.
Använd den inbyggda i skala att jämföra torr-och våt-lampa temperaturavläsningar. Om det är en bild skala, kommer skalans pilen pekar på den relativa luftfuktigheten. Om det inte finns någon inbyggd skala eller bilden, sedan konsultera en tabell eller en online-kalkylator (se Resurser).

Tips och varningar


  • Elektronisk psykrometrar finns kommersiellt tillgängliga .
  • En vanlig missuppfattning om innehållet av vattenånga i luften att Psykrometer åtgärder är att det är upplöst-att det behöver fästa luftmolekyler, som en salt upplöst i lösningen. Egentligen är vattenånga en gas som kan existera på egen hand.
    Previous:nothing
    Next:hur man kan beräkna spänningar vajern
    
    Copyright © 2011 give2all.org