välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

husdjursvetenskap spel

Postad av : Jan-Olof Stoor

Barn tycker ofta djur lika mycket som de älskar spel. Det är också en njutning att låta dem komma upp från sina skrivbord och flytta runt i klassrummet. Kombinera alla dessa saker i spelet för att lära dem mer om djur. Studenter som har roligt medan de lär sig ofta behåller fakta bättre. Om du fånga deras intresse, dina elever är mer benägna för att ställa frågor, tänka kritiskt och tillämpa det de lär sig till andra begrepp.

livsmedelskedjan Game

finns två sätt att spela detta spel. Båda innebär att göra ett brett utbud av växter, insekter, växtätare och rovdjur från konstruktion papper. Kontrollera att du har gott om djur från olika väder biom. Du kan göra djuren dig själv, men dina elever kommer att njuta av denna uppgift och få det gjort snabbare än du skulle ensamma. Laminat de djur och växter och fäst magnet band på baksidan.

Den första versionen av spelet innebär fastnar djuren till en magnetisk svarta tavlan. Dela dina elever i lag och se vem som kan göra den längsta rätt livsmedelskedjan. Den andra versionen innebär tilldela varje av dina elever att vara en växt, insekt eller djur. De håller sina varelse och flytta sig för att skapa längre och längre kedjor. Hursomhelst, kan du använda magneter för att visa och lagra de djur och växter.

Camouflage Contest

För det här spelet, du behöver korrekt foton av djur och deras livsmiljöer. Några exempel är fjällräv eller isbjörn och tundran, den snöiga eller trädleopard och ett berg scen, en pinne bugg och ett träd, och hästar hav och korall. Spränga alla foton så mycket du kan, plasta in dem och placera klibbiga magneter på baksidan. Sätt livsmiljöer upp på tavlan med djuren strax under dessa. Dela dina elever i lag och se vilket lag som kan matcha de flesta djur med deras livsmiljöer. Diskutera varför dessa djur inte kunde överleva i andra miljöer och varför kamouflage är hjälpsam.

Skapa en varelse

Detta är en stor uppföljning att studera livsmiljöer och anpassningar djur. Tilldela alla dina elever en annorlunda livsmiljö som Arktis, Antarktis, olika djungler, träsk, öknar, vattendrag och havet. Instruera dem att rita och beskriva en helt ny djur som kan överleva i deras tilldelade livsmiljö. Påminn dem om att djuret måste vara utrustade för att fånga tillgängliga byte om det är ett rovdjur eller att lätt kunna äta lokala vegetationen. Djuret måste också kunna skydda sig mot andra djur och överleva i den fysiska förhållanden. Tejpa bilderna på väggen utan namn eller beskrivningar och har dina elever gissa där var och en går. Efteråt får eleverna att presentera sina varelser till klassen.

    Previous:nothing
    Next:fakta om den gröna kolibri
    
    Copyright © 2011 give2all.org