välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

avsaltning teknik

Postad av : Charlotte Wannberg

Avsaltning är verksamheten av rena saltvatten genom att filtrera bort saltet. Eftersom praxis är relativt ny, är avsaltning teknik växer fortfarande

Fakta

Som världens erfarenheter ökade miljöförändringar, vattenbrist blivit mer hotfull. Eftersom människors liv inte kan existera utan vatten, vetenskap och teknik som syftar till att utveckla nya sätt att rena och återanvända vatten.

Använder

Avsaltning uppmuntras på något område som har kronisk vattenbrist eller begränsad tillgång till rent vatten.

Kemikalier

innan den går igenom avsaltningsprocess är vatten behandlas med kemikalier för att öka effektiviteten i avsaltning. De kemikalier som gör mineral i vattnet tyngre och lättare att fånga

osmos

Processen för avsaltning sker genom osmos. Processen om att vatten pressas genom ett membran eller filter. Filtret fångar salter och mineraler i vattnet, vilket resulterar i mjuka, renat vatten.

Termisk

En andra process för avsaltning är den termiska metoden. Vatten förs till kokning genom värme eller högt tryck. Den kokande vatten producerar ånga, som kondenseras som rent vatten.

Överväganden

Avsaltning har flera uppenbara nackdelar, bland annat miljömässiga konsekvenser som föroreningar och förstörelse av djurlivet. Ett annat övervägande är att tekniken drar mer ström än vissa andra processer vattenrening.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar den totala arbete
    
    Copyright © 2011 give2all.org