välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

citronträd egenskaper

Postad av : Charlotte Wannberg

citroner är en sur frukt bäst för smaksättning av drycker, bakning och som naturläkemedel. Det finns bara två sanna typer av citroner, Eureka och Lissabon, även varianter av dessa typer finns och har separata namn. Andra citrusfrukter innehåller ordet citron i deras namn, men är inte riktigt citroner. Med tanke på god vård och skötsel, kommer citronträd producera mer frukt än vad som kan användas av en familj.

Utseende

Eureka citronträd är medelstora utan törnen och har en vidöppen krona består av relativt få branscher. Citroner växer i klasar på ändarna av det utbredda grenar och ibland ger flera skördar under ett år. Barken är strukturerad. Eureka citroner är medelstora med längsgående åsar på skalet. Ändarna, kallad bröstvårtor, är korta och ibland nedsänkt i. Eureka fruktträd på våren.

Lissabon citronträd växer sig större sedan Eureka träd och har betydligt fler taggar. De verkar tunn på grund av sin höjd, men i själva verket spridit sig ganska bred vid kronan. Blommorna är lila när de blommar, men bleknar till vit över tiden. Lissabon bark är mjukare texturerat sedan Eureka. Lissabon citroner är medelstora med blekt gul-grön sura kött och framträdande bröstvårtor som är redo för att äta på vintern.

Etablering Tillväxt

Lemon träd är oftast köps till ett dagis för att transplanteras. Odlingssubstratet måste vara försiktigt tvättas bort med vatten. Trädet bör inte planteras under jord, men i en hög i något över jorden och omgiven med en jord vägg 3 till 5 inches hög. Denna ring kommer till en början hjälpa till vätskeansamling, men planar över tiden. Vattning bör ske cirka en gång per vecka.

Care

Odling förhållanden, inklusive plats, solexponering, jord och vanor vattning, är likartad för både Eureka och Lissabon citronträd. Citronträd kommer att växa i nästan alla typer av jord, men alltför lerhalt kan orsaka rotröta. De behöver mycket sol, så söderläge exponering är optimal, öster är näst bäst. Citronträd är ytterst känsliga för kyla och måste skyddas från väder och vind. Plantering citronträd nära en struktur hjälper till att skydda den ena sidan, och andra sidor kan täckas med en filt, aluminiumfolie eller av trä som täcker.

Falska Citroner

Meyer citroner ursprung i Kina. Frukter från Meyer träd är betydligt mindre surt än äkta citroner. Meyer citroner har också mer frön och ser mer ut som en apelsin då en citron. Meyer träd är härdigare något så Eureka eller Lissabon. Meyer citron har varit känd för att bära en sjukdom som kallas citrus tristeza som sprider sig bland alla sorter av citrusfrukter.

Ponderosa citroner upptäcktes på 1880-talet. Träden är mindre och mer ömtåliga true citronträd och frukten är stor med ett tjockt skal.

    Previous:nothing
    Next:delar av solsystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org