välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

toxicitet av mimosa träd

Postad av : Camilla Näslund

Den mimosa träd, albizia julibrissin, är ett träd hemma i södra Asien som nu finns i stora delar av USA, både som en vacker prydnadsväxt och som en oönskad invasiva arter. Vissa delar av växten är giftiga och berör boskap och husdjur och även människor

Beskrivning

mimosa träd, även kallad den persiska siden träd och rosa Siris, är en del av baljväxter familjen. Detta träd ska inte förväxlas med den grupp av mimosa växter, som är vetenskapligt klassificeras i släktet Mimosa. Liksom alla baljväxter, detta träd former skida som fungerar som skyddande skal till rader av frön bildas inom. Mimosa skida är mycket hård. Trädet har länge löv som liknar bladen av en ormbunke.

Främmande arter

snabbväxande och mindre än 50 meter hög på förfallodagen, är mimosa träd betraktas som en invasiva arter. Introducerades först från Kina på 1700-talet som prydnadsväxt, enligt University of Florida, reproducerar trädet av frön och skott. Utsädet produktionen är stor, men det är anläggningens förmåga att återge både skott och löpare som gör den så produktiv. Den mimosa träd ofta invaderar störda områden finns längs motorvägarna.

Mycket giftiga Seeds

Flera frön produceras i den tuffa, läderartade skida än täcka trädet i höst. Fröna är mycket giftiga, innehåller aktiva nervgifter som kan orsaka kramper och döden på förtäring, varnar GardenGuides. com. Husdjur och boskap är särskilt mottagliga för dessa negativa biverkningar.

Bark och blommor

Inte varje del av trädet är giftigt. I själva verket har barken och blommor använts i Kina i århundraden som en mild medicin med lugnande effekt, är stater IAmShaman. com.

Toxicitet Mimosa Wood

Mimosa trä rapporterats vara giftigt och kan orsaka illamående i en person som arbetar med trä, uppger Woodworker's Guide webbplats. Graden av toxicitet i skogen är inte känd.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar cosh funktion
    
    Copyright © 2011 give2all.org