välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur fästa teleskop speglar

Postad av : Annika Hultén

Processen med att fästa ett teleskop spegel är en av de viktigaste och mest knepiga uppgifter du måste utföra när du bygger en Newtonsk reflektor teleskop. Det enklaste sättet att fästa en spegel är att köpa en kommersiell montering cell för spegeln storlek du har valt för ditt teleskop. När ordentligt fäst vid teleskopet tillåter montering cell du att collimate spegeln. Kollimering är den kritiska processen "syftar" den primära spegeln i det sekundära spegeln

Du behöver:.
Telescope montering cell.
Teleskopröret.
Borra och u00BC-tums bit.
Teleskopet spegel.


1.
Markera teleskoptuben i botten av röret där cellen kommer att fästa. De flesta celler har fyra monteringsbygeln Män med skruvhål. Markera de fyra skruv platser just för att cellen ligger vinkelrätt mot teleskoptuben och cellens botten är jäms med botten av röret.
2.
Borra hål för skruvarna, varje på exakt samma avstånd från den nedre kanten av röret. Om du inte är säker på din förmåga att få skruvhålen exakt placerade, skär ett 1-tums plats för skruven som kör längs med röret på båda sidor om märket du gjort för cellen monteringsskruvarna.

3.
Ställ spegeln i hållaren sadeln på cellen. Fäst klippen till spegeln och dra åt skruvarna jämnt. Ta inte åt för hårt för att förhindra att spegeln från att bryta.
4.
Skjut spegeln och cell montera in den nedre änden av teleskopet röret och skruva åt cellen på plats. Square den till röret och dra åt skruvarna.
5.
Collimate spegeln om du redan har installerat den sekundära spegeln, spindel och focuser. Annars installerar dessa delar före kollimerande. Vrid justerskruvarna i botten på cellen en åt gången för att ändra vinkel på spegeln så att den reflekterade bilden från den öppna änden av röret slår mitten av sekundär spegeln. Ta bort okularet från focuser röret och titta rakt ner på den sekundära spegeln. Spegeln är korrekt justerat när det sekundära spegeln verkar vara centrerade i det öppna änden av röret.

Tips och varningar


  • Se längst ner på teleskopet Röret är parallellt med pipan.
  • Försök att få ner i spegeln cellen i jämnhöjd med botten av tillämpningsområdet röret.
  • Slå inte på kollimator skruvarna på undersidan av cellen mer än 1 /4 till 1 /2 varv för att förhindra att bryta spegeln.
  • Om du dra åt en skruv kollimator, bör du lossa först den motsatta skruven eller skruvarna något för att förhindra att slå sig eller bryta spegeln.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar gram från normalitet
    
    Copyright © 2011 give2all.org