välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar solnedgång

Postad av : Jonathan Nyberg

En solnedgång inträffar när din exakta position på jorden är skuggade från solen. Med andra ord, när jorden roterar bort från solen, inträffar solnedgången när din position inte längre är i sikte av vår närmaste stjärna. Beräkning av solnedgång är en intressant och användbar kunskap att ha, och trots många tror, behöver du inte vara en astronom för att kunna göra det. De som kan räkna solnedgång kan också planera roliga aktiviteter runt denna vackra fenomen och kan också leda till oförglömliga händelser.

Du behöver:
miniräknare Internet solnedgång
. Tillbehör för ditt evenemang /aktivitet.

Beräkna solnedgång


1.
Känn din latitud och longitud.
2.
Använd en online solnedgång miniräknare. (Ett par bra listas i avsnittet Referenser. )
3.
Skriv in din latitud, longitud, datum och tidszon.
4.
Klicka på knappen beräkna. Detta bör ge dig den givna solnedgången på det datum du valt.

Tips och varningar


  • oroa dig inte för solen att skada dina ögon. Solens vinkel på din exakta position på jorden är alltför indirekt för att det ska ha någon ömtålig makt på dina ögon. Värsta kommer till värre, kan du ta solglasögon.
  • För varje plats, tider för solnedgång är olika vid olika tider på året. Till exempel, medan solen i San Diego på 17:04 den 21 januari, innehåller den senaste 8 pm i juni månad.
  • Sunset räknare ibland lista solnedgången i militär tid. Med andra ord går klockan genom en komplett 24-timmars cykel. I det här fallet, subtrahera 12 från timme delen av tiden. Till exempel, om solnedgången är noterat på 21:02, om du subtrahera 12 från 21, kommer den att läsa verkligen så 21:02
  • Sunset räknemaskiner ibland representera tidszoner i numeriska värden. I detta fall kommer den att använda en av de tidszoner med ett numeriskt referens. Till exempel, på NOAA Sunset Calculator kommer hänvisning Mountain Standard Time vid 7. I detta fall kommer Pacific Standard Time vara 8, kommer Central Standard Time vara 6 och Eastern Standard Time kommer att vara 5.
  • Om du bor i Arizona eller Alaska, var försiktig med sommartid. Om du glömmer att byta klockor, kan du missa solnedgången tid av en timme.
    Previous:nothing
    Next:hur fästa teleskop speglar
    
    Copyright © 2011 give2all.org