välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Svampen typer

Postad av : Jonathan Nyberg

Svampar finns i alla regioner i världen och lever mark, luft, vatten, djur och växter. Medan forskare tidigare klassificerats svampar som växter, saknar de klorofyll och inte kan utföra fotosyntes. För närvarande finns uppskattningsvis 80. 000 svampar. Några vanliga svampar är formar, jäst, mildews och svamp

medicinska fördelar

Forskare använder vissa typer svamp för att framställa antibiotika såsom penicillin. År 1928 erkände vetenskapsmannen Alexander Fleming fördelarna med att använda en grön mögel kallad Penicillium notatum att behandla Staphylococcus bakterieinfektioner.

industriella fördelar

Många svamp typer såsom Saccharomyces cerevisiae används i produktionen av livsmedel. Detta omfattar livsmedel som bröd, ost, öl, vin och även vitaminer.

Ätbara Typer

Det finns vissa typer av svampar som kan ätas ensam eller läggas till maträtter såsom sallader och pasta. Några populära typer är svamp, tryfflar och murklor.

Farligt Typer

vissa typer av svampar är parasiter. Dessa svampar typer --- såsom Claviceps purpurea --- är kända för att orsaka sjukdomar som ergotism, ringorm, fotsvamp och aspergillos.

Nedbrytning

Mest svamp typer spelar en viktig roll i ekosystemet genom att arbeta med bakterier för att bryta ner organiskt material. Denna nedbrytning frigör syre, fosfor, kol och kväve i luften och marken.

    Previous:nothing
    Next:information om supermagneter
    
    Copyright © 2011 give2all.org