välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om supermagneter

Postad av : Annika Hultén

Supermagneter används i leksaker, datorer och även musikindustrin som ett lätt sätt att hålla utrustning bärbara. Supermagneter är permanenta magneter som kräver mycket lite material men har en mycket stark magnetisk kraft. De har bara funnits sedan 1980-talet och är kraftfulla nog för att sopa alla data från en diskett bortom återhämtning

Identification

Den starkaste magneter i världen, med smeknamnet supermagneter är faktiskt kallas neodymmagneter, består av en legering neodymium, järn och bor.

Funktion

neodymiummagneter ersättas samarium-kobolt magneter på grund av sin styrka, motståndskraft mot värme och lägre kostnad. Det används också i kantig huvudet motorer i hårddiskar.

Funktioner

Neodymium magneter, då sjönk genom ett kopparrör kommer röra sig mycket långsamt genom röret. De kopparrör i själva verket blir en omvänd polaritet magnet på så sätt driva magneten till mitten av röret från alla håll som tyngdkraften trycker magneten mot marken.

Varningar

supermagneter är mycket kraftfull i att en penny-sized magnet kan lyfta mer än 22 pounds. Det kan också skada datorer och elektronisk utrustning, såsom pacemakers eller hörapparater.

Historia

År 1885 friherre Carl Auer von Welsbach, upptäckten av grundämnet neodym, som han separerade från didymium. Mineral, dock inte framgångsrikt isolerat till dess renaste form fram till 1925. År 1983 utvecklade Sumitomo specialmetaller, General Motors samt kinesisk vetenskapsakademin Neodymium-Järn-bor förening.

    Previous:nothing
    Next:syra-bas titrering experiment
    
    Copyright © 2011 give2all.org