välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

syra-bas titrering experiment

Postad av : Camilla Näslund

I kemi, är syra-bas titrering kombinationen av en sur lösning med en bas lösning tills en helt neutraliserar den andra. Det enda som är helt neutraliseras är okända koncentrationen. Vid platsen för neutralisering, mängden nå neutralisering avgör hur mycket bas eller syra i lösningen av okända koncentrationen. Den lösning med känd lösning kallas för "standard lösning" eller "titreringsmedlet. " Syra-bas titreringar är inte den enda typen av titrering, men de är de vanligaste.

Enkel process

standardlösningen är motsatsen till vad lösningen av okänd koncentration. Om man är en syra, den andra är en bas. Detta innebär att titreringsmedlet "drar" lösningen av okänd koncentration mot ett neutralt pH, varken syra eller bas.

Standarden lösningen är först la snabbt. När ett färgämne tillsättas lösningen med okänd koncentration (den "titer") börjar ändra färg indikerar det en lösning av okänd koncentration är att komma närmare ett pH på 7. 0 (neutral) det vill säga, det är neutraliseras. Standardlösningen tillsätts sedan allt långsammare. När neutralisering är på väg att uppnås, är titreringsmedlet läggas droppe för droppe. Detta gör experimentet mycket exakt för att mäta antikroppnivåns koncentration.

Indikatorer

Syra-bas titrering indikatorer helst ändra färg när antikroppnivåns passerar ett pH på 7,0 (neutralt). Generellt gör indikatorer som används slå inte 7,0 på näsan, men de får nära. Till exempel är avgörande en bra indikator för en syra-bas titrering, eftersom den ändrar färg vid ett pH på runt 6. 5 --- tillräckligt nära, vilket kommer att förklaras nedan. Eftersom måtten reagerar med lösningen som mäts, bör de användas med måtta --- bara några droppar, om möjligt.

Ekvivalenspunkten

"ekvivalenspunkten" är när antikroppnivåns just fullo har neutraliserats. Ytterligare några droppar titrermedel skulle ändra pH betydligt. Detta beror på att koncentrationen av hydronium (H3O +) och hydroxidjoner (OH-) vid neutralt pH på 7,0 är båda så låga --- i tekniska termer, 10 ^ -7 molals (mol per liter) för båda. Normal syror och baser har betydligt högre halter av väten eller hydroxid än detta, och en droppe eller två av syra eller bas skulle öka den tidigare eller senare genom storleksordningar. Detta är oerhört bra för indikator användning eftersom en indikator som avgörande kommer att ändra färg bara en droppe eller så bort från jämviktsläget.

titrerkurva Om pH-mätare avläses med varje tillägg av titrermedel antikroppnivåns s pH kan plottas mot volym eller vikt titrermedel till. Genom koncentrationen resonemanget ovan, är kurvan brant vid jämviktsläget, vilket gör dess beslutsamhet ganska lätt grafiskt.

Reaktioner Några neutralisering reaktioner som kan göras i labbet som titrering experiment är:

NaOH + HCl'NaCl + H2O
2HCl + Ba (OH) 2 " BaCl2 2 H2O
HCl + NH3'NH4Cl

Elements swappas mellan molekylerna i de två första ekvationerna, och kallas därför "förskjutning reaktioner. " Neutralisering reaktioner behöver inte vara förskjutning reaktioner eller producera vatten, vilket framgår av den sista ekvationen, som en "kombination reaktion. "

    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar en liten buske
    
    Copyright © 2011 give2all.org