välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur tar växtceller ljus?

Postad av : P-O Lennartsson

Växtceller använda artificiellt ljus eller solljus i fotosyntesen. Detta är hur växter, som är självgående organismer, göra och förvara mat. Växter behöver olika färger och mängder av ljus i olika skeden av deras livscykel

Fotosyntes

fotosyntesen äger ljuset energi från solen, tillsammans med koldioxid och vatten tas från marken och genom löven, och omvandlar den till socker och syre. Klorofyll, ett grönt kemikalie i växtceller gör denna omvandling möjlig.

Fotoner

Ljus innehåller fotoner. I naturligt solljus, är fotoner som släpps ut i det spektrum av färger som människor kan se, samt infrarött och ultraviolett ljus, vilket vi inte kan.

Blue Light

Nyligen grodda plantor, blad och stjälkar växer bäst på våren och sommaren, när de får mer blått ljus.

Red Light

När det är dags för växterna att börja producera frukt, vilket normalt på hösten, de behöver ljus i den röda delen av spektrumet.

Green Light

Växter absorberar inte grönt ljus. Istället reflekterar detta ljus ryggen, varför växter verkar grönt till oss.

Strömbrytare

När dagarna längre, utlöser den ökade mängden ljus de blommande process för att börja. Blad och stjälkar har vävnader kallas apikal meristems i ändarna. Dessa ändringar i blommig meristems, kan producera blommor, snart mogen anläggningens "light switch" sätter processen i rörelse.

(Resurs)

    Previous:nothing
    Next:groda och padda faktablad
    
    Copyright © 2011 give2all.org