välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

groda och padda faktablad

Postad av : Jeanette Morales

Grodor och paddor är fyrbenta, svans-mindre groddjur (en grupp som kallas anurans) som kan hittas på varje kontinent på jorden, med undantag för Antarktis. Även om det finns skillnader mellan de två djuren, paddor är faktiskt en viss grupp av grodor

Identifiering

Alla grodor och paddor brist skalor och klor, och har kortare framben än sina mer kraftfulla bakben. Grodor brukar ha fuktig, slät hud, medan paddor har normalt torr, vårtliknande hud och lite kortare ben bakbenen än äkta grodor. Denna distinktion är inte alltid närvarande, dock.

Habitat

De flesta grodor och paddor måste leva nära en källa till vatten för att lägga sina ägg. Grodor och paddor är vanligast i fuktig, varm livsmiljöer, men en del arter har anpassat sig att leva i kallare klimat samt öknar.

Reproduktion

paddor och grodor börja sina liv i äggen innan kläckning i vattenlevande grodyngel skede. Det är i detta skede som grodor och paddor har interna gälar. Som grodyngel förvandlas till vuxna sina gälar ersättas med lungorna.

Diet

Grodyngel av både grodor och paddor tenderar att främst livnär sig på växtligheten. Vuxna är opportunistiska rovdjur, äta vad de kan fånga och konsumerar.

Fun Fakta

Många arter av grodor och paddor utsöndrar ett giftigt slem från deras hud. Även små mängder av denna sekretion kan vara dödliga för människor i vissa fall.

    Previous:nothing
    Next:hur storleken av kvadratfot
    
    Copyright © 2011 give2all.org