välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

idéer om projekt i skolan om taurus konstellationen

Postad av : Charlotte Wannberg

Stjärnbilden Oxen tjuren är en av de största och mest kända av alla stjärnbilder på natthimlen. Som en Zodiac konstellation, har Oxen solen, månen och alla planeterna passerar genom det under hela året, många vet denna konstellation som en av zodiakens tecken som används i horoskop. Använd flera skolprojekt att lära eleverna om Taurus som en konstellation. Studera denna konstellation av sig själv eller som en del av lektioner och projekt på hela natthimlen

Ritning Taurus

Ancient astronomer såg Taurus region av himlen som en tjur med ett rött öga (den ljusa stjärnan Aldebaran), horn (den V-formade stjärnor gemensamt benämnda som Hyaderna), framben och en del av en kropp. Däremot kan modern studenter har mycket svårt att se denna tjur utan att dra ut formen av ett djur runt stjärnorna själva.

Hitta en stjärnkarta som visar precis stjärnorna på Taurus, och har dina elever försöker dra sina egna kopplingar mellan stjärnorna, vilket gör oavsett former de ser. Därefter ge de studerande en karta över samma stjärnor men denna gång med kopplingar görs mellan stjärnorna. Be eleverna att identifiera form, och arbeta med dem för att hitta tjuren. Låt eleverna se tillbaka på stjärnorna som bara kartan för att se om de kan hitta tjuren i stjärnorna utan hjälp av kablarna. Låt eleverna rita en mer konstnärlig tjur inom Taurus.

Rita Månen i Oxen

Av alla objekt i solsystemet, banor Månen den mest snabbt, ge eleverna en chans att observera sin väg genom Taurus på kort tid.

Använd en online atlas program för att finna när månen kommer i närheten av Taurus under månaden. Låt dina elever observera himlen under flera nätter runt den tid då månen går in i stjärnbilden --- be dem att göra sina synpunkter vid ungefär samma tid från natt till natt. Låt eleverna markera platsen för månen på en stjärnkarta av Taurus varje kväll.

Om du missar observationsfönstret grund av dåligt väder, vänta tills nästa månad när månen kommer återigen in i konstellationen av Taurus. Dina elever kommer att finna det lättast att göra observationer i slutet av hösten och vintern, när Taurus är synliga på himlen under kvällstimmarna. Under våren och sommaren, din bästa observationer kommer att äga rum sent på natten, före soluppgången.

Göra en Oxen Planetarium Display

Använda din stjärna kartor som guide, poke små hål i tunga svarta konstruktion papper på den plats av varje stjärna. När du har alla stjärnor i stjärnbilden Oxen, plats på papperet en stark ljuskälla tillräckligt stora för att belysa hela konstellationen på en gång. I ett mörkt rum, frammana bilden av stjärnbilden mot en vägg eller tak. Låt eleverna rådgöra med sin stjärna kartor i syfte att identifiera de enskilda stjärnorna i stjärnbilden.

    Previous:nothing
    Next:tillförlitlighet volymetriska analyser
    
    Copyright © 2011 give2all.org