välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man lär sig om kompassrosen

Postad av : Charlotte Wannberg

Kompassrosen har funnits i någon form Ända sedan människan upptäckte magnetiska rock. De första kompasser var inte kompasser alls, men magnetiserade metallstänger med ena änden utsetts till punkt norr. Tidiga sjömän var de mest frekventa användarna av dessa och senare kompasser sedan haven saknade landmärken. Lär dig mer om kompassrosen eller undervisning någon annan om att det är en enkel sak. Du kan läsa om det, göra en rudimentär en själv, använd en att "utforska" ditt hem, eller en kombination av alla dessa, så att du kan få en förståelse av alla aspekter av kompassrosen.

Du behöver:
Computer
. Magnet.
Needle.
Cork.
Skål.
Vatten.
Papper.
Färgade pennor.
Ritning kompass.
Linjal.


1.
Läs om kompassrosen. Hitta information på Compass Rose Geocoin i "Resurser" (nedan) och A till Ö Kids 'Stuff: Pirates. Båda webbplatserna har information om när och hur kompassrosen uppfanns och hur den används, tillsammans med bilder av kompassrosor. Studera information och bilder. Fundera över varför människor i historien behövs för att avgöra riktningar, fundera över varför du kan behöva.
2.
Definiera skillnaden mellan kompassrosen och en verklig kompass. En kompass är det verktyg, den magnetiserade metall som pekar på Nordpolen. Kompassrosen är en ritning på kompassen riktningar, som kallas en ros eftersom strålarna strålar från en central punkt härma en blomma. Fundera över varför människor i historien behövs kompassrosen efter kompassen uppfanns
3
Skriv ut bild av en kompassros från Enchanted Learning:. . Kompassrosen. Fyll en skål med vatten och gnugga en magnet mot en nål. Tryck nålen genom den smala änden av en kork och satte korken i vattnet. Nålen skall snurra, pekar mot norr. Ställ skålen på toppen av utskriften så att N och nålen line up.
4.
Tänk på hur historisk siffror som används kompasser liknar den du gjort. Kan de använda det bara för att gå norrut? Om inte, hur skulle de använder det för att gå andra riktningar? Vad betydde det om en Fartygets kapten kollade på kompassen och det var att peka på väster i stället för norrut? Varför tror du kompassrosor var färgkodade?
5.
Använd en konst kompass för att rita en cirkel på ett vitt papper. Försiktigt dra en rät linje Halvera cirkeln och annan inkvartering det. Om du vill göra raka linjer genom centrum av varje kvartal för i-mellan riktningar.
6.
Rita pilar på ändarna av linjerna och skriva bokstäver för anvisningarna på varje pil. Trace över de viktigaste och där emellan riktningar med olika färger. Gör en annan kompass som är alla samma färger. Som är lättare att read? Varför?

    Previous:nothing
    Next:typer av omvandlare
    
    Copyright © 2011 give2all.org