välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan vattentrycket & lufttryck

Postad av : Stefan Svensson

Den huvudsakliga skillnaden mellan vattentryck och lufttryck är att man består av vatten och den andra består av luft. Både lufttrycket och vattentrycket är baserade på och följer samma fysiska principer

Pressure

Pressure beskriver Densiteten för en vätska eller gas. Ju mer luft eller vatten finns det i förhållande till behållaren det befinner sig, desto högre tryck. Så, ett litet rör med 10 liter vatten i den kommer att ha högre tryck än en hink med 10 liter vatten i den

Movement

Luft och vatten tryck både påverkar deras respektive material på samma sätt. -- luft och vatten både flytta från områden med högt tryck till områden med lågt tryck. Det är därför en kran verk (du är att minska trycket vid slutet av det) och även varför en ballong flyger runt när du knyta upp den (högtrycksledningar inom det läcker grund av det lägre tryck luft runt det).

använder

Ytterligare en viktig skillnad är i användning av vatten och lufttryck. Lufttrycket är vid flygning användas --- en vinge gör luften ovanför det gå snabbt och luften under den röra sig långsamt, vilket ökar trycket på luften ovanför den, vilket gör luften nedanför försöka få till det området. Detta i sin tur lyfter vingen och planet.



vattentryck, å andra sidan, används i grundläggande rörmokeri. När du spolar en toalett du öppnar en ventil som minskar trycket i toaletten, vilket i sin tur gör att vattnet i toaletten rusa till detta område.

    Previous:nothing
    Next:huvudsakliga typer av ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org