välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om det metriska systemet

Postad av : Stefan Svensson

Det metriska systemet har vuxit till det internationella systemet av åtgärd för vetenskap och handel. Skapad av konventionen av mätaren i 1875, förfinar den internationella byrån för vikt och mått (BIPM) och genomför det metriska systemet, officiellt känd som internationella enhetssystemet (SI)

basenheter

Det metriska systemet använder sju basenheter. Den mäter längd (meter), vikt (kg), tid (andra), elektrisk ström (ampere), termodynamisk temperatur (Kelvin), mängd ämne (mol) och ljusstyrka (candela).

härledda enheter

Andra mätningar från dessa basenheter, exempelvis hastighet (meter per sekund) och område (kvadratmeter). Vissa härledda enheter har speciella namn men är fortfarande byggd på sju basenheter.

Prefix

För att ändra storleken på en mätning är prefix används före enheten att företräda omfattningen av tio. Några vanliga prefix omfattar millimeter (1 /1 000), centi-(1 /100) och kilo (1000). Som ett exempel, motsvarar en sträcka som mäter 18 kilometer 18. 000 meter.

Använd

Det metriska systemet används flitigt över hela världen för vetenskapliga, tekniska och kommersiella ändamål. Även om det metriska systemet officiellt blev det bästa systemet för åtgärd i USA 1988 har slutföra antagandet i USA gått långsamt, vilket leder till oro om den amerikanska konkurrenskraften på den internationella marknaden.

    Previous:nothing
    Next:vad är cytochalasin d?
    
    Copyright © 2011 give2all.org