välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den bosniska dalen av pyramiderna

Postad av : Magnus Ekblad

De bosniska Valley of Pyramids är hem för en rad spännande, pyramidformat funktioner. Men den exakta karaktären av dessa pyramider förknippade med en grad av kontrovers

Plats

Pyramiderna ligger nordväst om Sarajevo, huvudstad i Bosnien och Hercegovina. De formationer förbise den historiska staden Visoko.

Konstellationer

Det största av de så kallade pyramider är Visocica Hill. Denna formation, som kallas Solpyramiden av några arkeologer, når en höjd av ungefär 700 meter. Ett kluster av mindre konstellationer omger denna större funktion, främst Månpyramiden och pyramiden av Dragon.

Man-Made Påståenden

I april 2006 en bosnisk författare och metallarbetare heter Semir Osmanagic började gräva på platsen. Osmanagic hävdade att pyramiderna var människan och bestämde sig för att bevisa sin teori. Hans omfattande studier har erhållit andra bevis som påstås etablerade bosniska pyramiderna som den äldsta konstgjorda pyramider på jorden. Hans påstående var lätt accepteras av många bosniska myndigheterna, särskilt de med koppling till turism.

Global Reaction

Den forskning som utförts av Osmanagic framkallade uppvärmd reaktion från det globala arkeologiska samfundet, av vilka många hävdade att pyramiderna var inget annat än naturliga formationer. Den europeiska organisationen för Arkeologer framfört en officiell protest i december 2006. Denna förklaring gjorde sin professionella åsikt mycket tydligt: "Detta system är en grym bluff på en intet ont anande allmänheten och har ingen plats i världen av äkta vetenskap. "

    
    Copyright ©2011