välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar densitet av deplacement

Postad av : Valon Istrefi

Densitet, ett mått på förhållandet mellan volym och massan av ett ämne, definieras av massa dividerat med volym. Till exempel har vatten en densitet på 1 gram per kubikcentimeter på 39 grader Fahrenheit (4 grader). Det betyder 1 gram vatten upptar en volym på 1 kubikcentimeter, 2 gram vatten upptar en volym på 2 kubikcentimeter, och så vidare.



Hitta massan av ett ämne du enkelt med hjälp av en balans, att hitta sin volym kräver mäta dess fysiska dimensioner. Vattnet deplacement metoden är en effektiv teknik för att hitta den volym av en olöslig, oregelbundna fast och senare densitet

Du behöver:. .
Olöslig, oregelbundet formade Sollid
Balans.
Mätglas.
Vatten.


1.
Hitta massan av ämne med hjälp av en balans. Notera den totala massan.
2.
Fyll en graderad cylinder stor nog att rymma den olösliga, oregelbunden fast med vatten till en väl avvägd nivå. Anteckna volym vatten.
3.
Sänk fast i mätglas: s vatten. Peka på cylindern försiktigt, så att luftbubblor att fly. Spela in volymen för vatten och undervattensföremål.
4.
Dra ifrån volymen av vatten från volymen av vatten med översvämmade objektet. Till exempel, om den vattenvolym var ursprungligen 6 milliliter och, efter det att föremålet var nedsänkt, mätt 8 milliliter, då volymen av objektet är 2 ml.
5.
Dela den ursprungliga massa mätning av volymen för att bestämma tätheten av objektet. Till exempel, om den massa av objektet mäts 4 gram och den uppmätta volymen 2 milliliter, då densiteten är 2 gram per milliliter eller 2g/ml.

Tips och varningar


  • Kom ihåg att tara (noll) balansen med en tom behållare för ämnet för att få en ordentlig behandling av massan av ämnet.
  • Löslighet är en speciell oro och vattenlösliga ämnen kan kräva en substitut vätska.
  • Kom ihåg att en milliliter motsvarar en kubikcentimeter.
  • Vissa objekt kan flyta i vattnet och kan behöva fysiskt under vatten. Bör dock föremålet skjutas strax under ytan med en liten stav för att minimera fel som införs genom den dolda delen av staven.
    Previous:nothing
    Next:hur man hittar Megalodon tänder
    
    Copyright © 2011 give2all.org