välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

inte vatten svalna snabbare i kylskåp eller frys?

Postad av : Ulf Friberg

Även om det finns några fall då en varm vätska fryser snabbare än en kall en, vetenskapen när det gäller frys vs kylskåp följande intuition. Vätskor såsom vatten placeras i en frys kommer att få kallare snabbare än vätskor i kylskåp

Betydelse

Den princip i arbetet i kylvattnet är värmeöverföring. När objekt tas i kylskåp eller frys, rör sig bort värmen från behållaren genom processen att överledning. Värmen i vätskan flyttar in den svala luften och kallare hylla i frysen eller kylskåpet.

Överväganden

Ju kallare luften som omger den varma objekt kommer snabbare värmeöverföring sker. Så en frusen frys hylla lockar värme snabbare än en cool men inte frysta kylskåp hylla. Metal är en bättre ledande material än plast, så en metall kan skulle kalla vätskan snabbare.

Missuppfattningar

Det finns snabbare sätt att kyla vätskor än en frys. Två principer förklara detta. Börja med fungerar överledning snabbare i vätskor än i gaser, och andra, ju kallare material runt den varma punkten, desto snabbare värmen genomföras bort. Så det snabbaste sättet att kyla vätskor är att omge dem med salt isvatten.

    Previous:nothing
    Next:användningar av bly bromid kristall
    
    Copyright © 2011 give2all.org