välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livsmiljön för kungskrabbor

Postad av : Stefan Svensson

Kungskrabbor är en av de största arterna av krabba, vilket gör dem till ett populärt val för fiske på grund av mängden kött de ger. De lever också långa liv och kan ibland leva upp till 20 år

Typer

Det finns några olika typer av kungskrabba: Alaska kungskrabba, Red kungskrabba, Golden kungskrabba och Blue kungskrabba. Röda och Alaskan sorter är de mest fiskade.

Geografi

Unga krabbor bosätta sig på block och stenar tidigt i livet. Mellan åldrarna två och fyra de tenderar att bilda skida med tusentals andra krabbor. Kungskrabbor som kallt vatten, mellan 1 och 4 grader Celsius. Stigande temperaturer på havets yta betyder att krabborna dyker djupare för att hitta kallare vatten. I kallare områden runt kusterna i Japan, Alaska och västra Kanada, kan de fortfarande finns nära ytan.

Överväganden

I områden där krabban har haft att dyka mycket djupt, är deras befolkning utspridd över större områden , vilket gör det svårare för dem att föda framgång. Dessutom hankrabbor flytta till grunt vatten på senvintern att para, innan han flyttade till djupare delar av havet för resten av året. Den ökade temperaturen till havets yta gör det svårare för parning att hända.

    Previous:nothing
    Next:Hur transporterar kräftdjur syre och mat?
    
    Copyright © 2011 give2all.org